0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 11. 2011

Invasion

Hurikán s sebou přinesl nejen zkázu lidských příbytků, ale i mimozemské stvoření, které se pokusí ovládnout malé městečko na Floridě. Najdou se ale i takoví lidé, kteří se jim statečně postaví na odpor.






Český název:


Invaze
Režie: Michael Nankin, Steve Shill, Fred Toye, J. Miller Tobin, Eric Laneuville
Počet epizod: 22
Délka epizody: 42 min
Země: USA

Hrají:
Eddie Cibrian ... (Russell Varon)
Kari Matchett ... (Dr. Mariel Underlay)
William Fichtner ... (Sheriff Tom Underlay)
Lisa Sheridan ... (Larkin Varon)
Tyler Labine ... (Dave Groves)
Alexis Dziena ... (Kira Underlay)
Evan Peters ... (Jesse Varon)
Ariel Gade ... (Rose Varon)
...a další


Městečko Homestead zasáhne ničivý hurikán. Škody jsou velké, a to nejen materiální, ale i na lidských životech. Několik lidí se pohřešuje a mezi nimi je i bývalá manželka správce národního parku Russella Varona Mariel. Jeho malá dcerka, stejně jako několik dalších obyvatel, viděli ve vodě i na obloze oranžovou záři a záhadné světla ve vodě. Během následujícího dne se ztracení obyvatelé vrátí do města a chovají se jako by se nic nedělo. Na nic si nevzpomínají, přišli zcela nazí a mají neskutečnou chuť na vodu, která jim dělá dobře. Šerif Underlay mimo jiné součastný partner Mariel vyhlásí karanténu a tak všichni obyvatelé musí zůstat ve městě.

Do města přijede armáda a začne dělat testy na lidech i okolní krajině. Russell, který žije doma se svými dvěmi dětmi Jessem a Rose, svou novou ženou Larkin a jejím bratrem Davem, začne pátrat po důsledcích hurikánu, který zřejmě mohl kontaminovat vodu. Dave si ovšem myslí, že na zemi zaútočili mimozemšťani, čemuž ale Russell odmítá věřit. Brzy ale uvidí oranžová světla ve vodě také. Navíc se armáda začíná chovat podivně a zákazy, které vydává, jsou víc než podezřelé. Stále více lidí se začíná chovat divně a agresivněji. Russell, Dave a pár dalších se pustí do pátrání na vlastní pěst. Život jim nebude stěžovat jen armáda a šerif Underlay, který Russella nemá rád a něco tají, ale i záhadný cizinec Szura. Podívejte se na boj hrstky obyvatel s armádou i mimozemšťany zároveň. Nebudete litovat, protože, každý díl této první a zatím poslední série je velice zajímavý.


Postavy:

Russell Veron: milující otec a manžel Larkin. Pracuje jako správce parku a za vším se snaží najít logické vysvětlení. Na mimozemšťany ze začátku nevěří, ale potom je jim velmi nebezpečným protivníkem.

Mariel Underlay: bývalka Russella, matka jejich dětí. V současnosti je provdaná za šerifa Toma Underlaye. Pracuje jako lékařka v místní nemocnici. Je jednou z pohřešovaných lidí, kteří se ztratili během hurikánu. Po svém návratu se cítí sice divně, ale k vysvětlení událostí přispěje taky rovným dílem jako ostatní.

Šerif Underlay: městský šerif, který ve své minulosti skrývá velké tajemství. Nesnáší Russella, ale brzy zjistí, že nemá věci tak zcela pod kontrolou. Je ovšem lepší mít ho vždy před sebou, protože nikdy nevíte co za vašimi zády vymyslí za prasárnu.

Dave Groves: žije v přístřešku vedle domu Russella a Larkin. On jediný věří na přítomnost mimozemšťanů a snaží se Russella o nich přesvědčit. Díky němu taky objeví první stopy, které změní jejich životy.

Larkin Veron\Graves: sestra Davea a manželka Russella. Pracuje jako televizní reportérka. Jelikož je těhotná nemůže být při pátrání po jejich boku, ale snaží se všelijak pomoci jiným způsobem.

A mnoho dalších...

Akta X nejsou jediným seriálem, který se zabývá tématem o mimozemšťanech. Je sice pravda, že je v tomto ohledu bezkonkurenčně nejlepší, ale Invaze je za ním jen o menší kousek pozadu. V Americe se těšil seriál velké oblíbenosti, ale sledovanost rychle upadla hned poté co se na obrazovkách objevil LOST!

Tvůrci vsadili hlavně na pestrost postav a kvalitní známé či méně známé herce. Scénář je psán tak, aby nenudil a každá epizoda přinesla určité poodhalení tajemství, které se rozprostírá kolem městečka Homestead a jeho obyvatel. Některé mají sice pomalejší rozjezd, ale pokaždé vás scénáristé překvapí ať už zajímavým dějem, nebo zvraty, které by jste nečekali.

Efekty jsou na velmi vysoké úrovni a je vidět, že si s nimi pořádně vyhráli. Ať už se jedná o světla ve vodě, samotné mimozemské stvoření, nebo samotné vybavení a věci použité ve filmu. Museli do toho investovat velké množství peněz, které se jim určitě vrátilo. Je opravdu škoda, že se přestalo točit dál. LOST je sice taky dobrý, ale už mě přestává bavit a hlavně nudí.

Největším plusem je velké množství postav a jejich rozvíjení, které můžeme pozorovat jak čas běží. Je jasné, že film stojí na rodinných hodnotách, kde se nerozmýšlíte jestli dáte přednost cizímu člověku, nebo své dceři. Každá postava je svým způsobem zajímavá a stejně jako my má svou vlastní minulost, způsob uvažování a z toho vyplývá i množství dobrých nebo špatných rozhodnutí, které udělali a které změnilo jejich život. Ve kterém jiném seriálu (nepočítám telenovely) máte možnost sledovat tolik životních osudů a pracování s postavami jako tady. Ano vím, že odpovíte Lost či Prison Break a máte pravdu. Invaze jim ale směle konkuruje a divákům odkrývá tajemství rychleji.

Z herců je asi nejznámější William Fitchtner (Prison Break, The Longest Yard, Black Hawk Down), Eddie Cibrian (The Cave, seriály Baywatch Night, Third Watch) a Kari Matchett (Cube 2, Cypher, Civic Duty).

Velice zajímavý seriál, který se mi hodně líbil. Velká pestrost postav, skvělé herecké výkony. Jediné a to velké mínus je za nepokračování seriálu. Otevřený konec mi ještě teď vrtá hlavou...

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat