0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 11. 2011

Burt Gummer

Útočí na vás obří masožraví červi? Potřebujete zbraně? Obraťte se prosím na mě!



Tak jako má každý film, nebo seriál svého zabijáka a hlavního hrdinu, tak i sága Tremors kromě Graboidů má i svou hvězdu. A tou je Burt Gummer. Jeho roli obsadil herec Michael Gross, který se objevil ve všech dílech. Tento sympatický herec je největší ikonou Tremors a hlavně on byl největším lákadlem. Burt je i jeho životní rolí.



Burt je jedním z hrstky obyvatel městečka Perfection. Přestože je celkem bohatý, žije se svou ženou v přívěsu. Komfort mu zde ale neschází. Není zrovna moc oblíbený, ale to mu vůbec nevadí. Když na městečko zaútočí v prvním díle Graboidi, odmítne pomoci obyvatelům, protože nevěří na žádné masožravé červy. Uvěří, až když jeden z nich napadne jeho karavan. Naštěstí má tento týpek velký arzenál zbraní, které umí parádně používat. V tomto díle však ještě stojí jeho postava ve stínu Vala a Earla.

Ve druhém díle se dostává na scénu, až když si na něho vzpomene Earl, který ho prosí ať s ním jede do Mexika, protože se tam objevili na nalezištích ropy Graboidové. Jelikož je Burt už rozvedený a nemá žádné závazky, nenamítá a spolu se svým arsenálem zbraní vyráží na lov. Nakonec je to právě on, kdo všemu učiní přítrž. Jeho nezapomenutelné hlášky jsou ozdobou každého dílu.

Dostáváme se ke třetímu dílu, kdy se z Burta stal světoznámý lovec Graboidů a jiných příšer, kdy se svými pomocníky čistí celý svět od podobné pakáže. Rozhodne se, že si odpočine a vrací se do městečka Perfection ze kterého se za těch 11. roků co byl pryč stal zábavný park. Burt se už nespokojil jen s bydlením v karavanu a tak si postavil dům ( tedy spíše nedobytnou tvrz), ve kterém má spoustu svých lásek ( zbraní). Graboidi se ale rozhodli vylézt opět na povrch a znepříjemnit trochu život obyvatel města. Navíc zmutovali do nové podoby a tentokrát bude mít Burt mnohem víc práce než kdy předtím.

V posledním díle se podíváme nejen na historii červů, ale i rodiny Gummerů. Tentokrát je hlavním hrdinou Burtův praděda Hiram Gummer. A rodina se nezapře to je jisté. Už i jeho děda měl velkou oblibu ve zbraních jak budeme mít možnost spatřit zhruba v polovině filmu.

Tak jako mají Noční můry svého Freddyho, Pátky 13tého Jasona – tak i Tremors má svého Burta bez kterého si nedokážu tuto ságu vůbec představit.

Žádné komentáře:

Okomentovat