0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 11. 2011

Blade (Puppet Master)

Nejoblíbenější loutka z celé série Puppet Master. Byl přímo stvořen k zabíjení nepřátel, což mu šlo ze všech nejlépe. Pokud ovšem vycítil zradu ve vlastních řadách, neváhal a ihned problém vyřešil pěkně po svém.

Mezi diváky a fanoušky Puppet Master je tato loutka nejoblíbenější ze všech. Jde o velice kontroverzní loutku, která skrývá ještě spoustu tajemství, jenž zřejmě již nikdy nebudou odhaleny. Loutkař Andre Toulon jej stvořil ve třetím díle, jako prostředek své pomsty majoru Kraussovi zato, že zabil jeho manželku. Blade se objevil ve všech dílech Puppet Master a pokaždé hrál jednu z nejdůležitějších rolí v celém filmu.



Do jeho malého těla byla přenesena duše zemřelého nacistického doktora Hesse, který chtěl pro gestapo i třetí říši stvořit nesmrtelné vojsko a celý svůj život věnoval hledaní nesmrtelnosti a tajemství života. Teprve krátce před svou smrtí se seznámil s Andre Toulonem a jeho tajemstvím. Přestože z nich na začátku byli nepřátelé, tak jej nakonec vzal loutkař na milost a jeho duši vložil právě do Bladea.

Blade je zřejmě jednou z nejzáhadnějších loutek. Často byl využíván jako takový špion jenž dokázal nenápadně prozkoumat okolí a sledovat pohyb nepřátel. Zdání ovšem klame, protože právě on byl nejnemilosrdnějším zabijákem a pod jeho zbraněmi zemřelo více obětí, nežli plamenometem Torche. Skoro v každém díle nám ukázal svou samostatnost a pro své přežití nepotřeboval pomocnou ruku svých přátel či samotného loutkaře. Žil si svým vlastním životem a dokázal dělat i vlastní složitá rozhodnutí. Mezi ostatními loutkami měl velký respekt a často ho poslouchali. Přestože je známo, že vůdcem loutek měl být Jester, tak v různých bonusových materiálech se dozvíte, že ne Jester, ale právě Blade měl vůdčí postavení. Blade se k ostatním loutkám choval spíše jako otec a měl je svým způsobem rád. Přestože je k vlastnímu přežití moc nepotřeboval, tak by pro ně udělal vše aby je ochránil. Stejně tak i pro svého pána. Jenže právě to poslední mu moc nešlo.

Ti co viděli kompletní sérii Puppet Master vědí, že loutky nakonec zabili nejen Toulona, ale i další dva své pány. Jediný Rick Myers si získal stoprocentní Bladeovu loajalitu. Jakmile totiž tato loutka poznala, že je jejich pán pouze využívá ke svému osobnímu prospěchu, nebo ublíží i jen nevědomky některé z dalších loutek vezme Blade spravedlnost do svých rukou a přinutí ostatní loutky zabít jejich pána. Blade své oběti nejraději podřezával svým ostrým nožem. Tento nástroj ovládal opravdu dokonale, kromě něj měl místo levé ruky hák. Bladeovo oblečení se skládalo z dlouhého černého pláště a velkého černého klobouku. Jeho tvář byla mrtvolně bledá až bílá a v očních jamkách měl usazené dva vysouvací hroty. Pokud nebojoval sám, tak mu nejčastěji stál po boku Tunneler se kterým si vždy velmi rád pohrál s nevědomými oběťmi.

Objevil se v těchto dílech:
Puppet Master
Puppet Master II
Puppet Master III: Toulon's Revenge
Puppet Master 4
Puppet Master 5: The Final Chapter
Curse of the Puppet Master
Retro Puppet Master
Puppet Master: The Legacy
Puppet Master vs. Demonic Toys
Puppet Master: Axis of Evil

Žádné komentáře:

Okomentovat