0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 11. 2011

Akumi (2005)

Němci dokáží občas i příjemně překvapit.

Akumi je celkem pohledná asijská dívka, která přežívá ze dne na den. Ptáte se proč? Protože svět postihla děsivá nákaza, která proměnila většinu lidské populace v krvežíznivé zombie, které mají neustále hlad a zabíjí vše živé kolem sebe. Je jen otázkou času, než přijde na řadu i ona. Ale rozhodně nevzdá. Každý den bojuje o holý život, jenže přesila je obrovská. Její protivníci jsou nejen v početní výhodě, ale jsou i nebezpečně rychlí a chytří.

Režie: Moritz Mohr
Rok výroby: 2005
Délka: 8 min
Země: Německo

Hrají:
Linda Chang ... (Akumi )
Julia Haacke
Benjamin Karalic
Ismene Schell
Matthias Schmidt
...a další


Po delší době se mi do rukou dostal německý snímek, který určitě stojí za pozornost. Přestože se jedná o zombie žánr, který moc nemusím, tak se na mě do jisté míry zapůsobil hlavně svým ztvárněním. Vše je natočeno v akčním duchu a díky hodně slušné kameře si divák těch osm minut skutečně užije. Snímek mimo jiné získal i tři ocenění a kromě režiséra to byla právě kamera, která si odnesla také jednu z cen. Dvojice pánů Heiko Gabriel, Peter Matjasko dokázali i za pomocí speciálních efektů vytvořit opravdové pouliční peklo. Vše je natočeno černobíle, takže i to určitě dopomohlo k onomu kouzlu, které mě na tomto snímku zaujalo nejvíc.

Nečekejte zde však žádná velká jatka, protože většina soubojů se odehrává v přítmí, takže o to jediné jsme byli zřejmě trochu ochuzeni. Díky šikovnému střihu se to dá však odpustit, protože se jednotlivé scény nejsou zbytečně natahovány a akce tak střídá akci. Bohužel ani zde se však tvůrci nevyvarovali několika zbytečnostem, které snížili mé hodnocení. Mezi ně patří především několik zbytečně přemrštěných efektů, jako výskok z okna, rozstřelení hlavy atd. Trošku jsem si připadal jako při sledování béčkového Matrixu.

Naprosto zbytečný mi však přišel doprovodný hlas, který nás otravuje po celou dobu a zbytečně tak připravuje o slušný zvukový doprovod. Navíc mu místy není ani pořádně rozumět. Herecký výkon hlavní hrdinky se mi moc komentovat nechce, protože tu nehrál zas až tak výraznou roli. Přes všechny klady i zápory je tohle alespoň pro mne lehce nadprůměrná podívaná a především velké německé překvapení.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat