0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 11. 2011

AVH: Alien vs. Hunter (2007)

Takhle to dopadá, když se špatný film napodobuje ještě mnohem horším!
Novinář Lee Cussler žije v malém horském městečku, kde se toho nikdy moc neděje. Jednoho dne však z nebe spadnou dvě ohnivé koule a narazí do země nedaleko od něj. V tu chvíli je pro něj život změní k nepoznání. Společně s několika dalšími obyvateli je napaden podivným mimozemským tvorem, který je nejen strašně rychlý, ale i smrtelně nebezpečný. Brzy je několik z nich po smrti a ostatní se zoufale pokusí o útěk. Jenže to není jediné nebezpečí které na ně dnes čeká. Nečekaně se totiž na scéně objeví i druhý podivný tvor, který se jak se zdá pokouší zabít toho prvního. Naneštěstí jsou však pro něj i lidé velmi lákavé cíle a tak brzy má Lee a spol v patách oba zabijáky. Jejich jedinou nadějí se stává mrzutý lovec medvědů Valentine, který se jim jako jediný může postavit.

Český název: Vetřelec vs. Lovec
Režie: Scott Harper
Rok výroby: 2007
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
William Katt ... (Lee Cussler)
Dedee Pfeiffer... (Hilary)
Wittly Jourdan ... (Tammy)
Randy Mulkey ... (Valentine)
Jennifer Couch ... (Freckles)
... a další

Když v roce 2007 vznikl film AVPR: Aliens vs Predator – Requiem, řekla si společnost Asylum, že by se na tom dalo slušně vydělat a během krátké chvíle pustila do oběhu svůj snímek s podobným názvem. Jak už však bývá u těchhle packalů zvykem žádná pecka to rozhodně nebyla. Dalo by se spíše říct, že se snad jedná o jeden z nejhorších filmů, který kdy ve své historii natočili. Pro režiséra Harpera to byl vůbec první film v jeho kariéře a já pevně doufám, že i poslední. Tenhle chlapík dokázal připravit divákům opravdové utrpení, na které se mnozí ani nedodívají.
Hlavní zásluhu na tom má především tragická kamera, která svou kvalitou nedosahuje ani klasického průměrného amatérského kousku. Divák ve většině záběrů vidí pěkné kulové a ve spojení s chaotickým střihem z toho vznikla opravdu pěkně šílená podívaná. Hned v závěsu je otřesný scénář ‚‘‘který vymyslel zřejmě osmiletý syn pana režiséra‘‘. Naprosto nelogické scény postrádají nejen šmrnc, akčnost a napětí, ale i humor jenž nám zde nabízejí je tak trapný, jako nekvalitní český dabing. Bylo mi z toho opravdu na zvracení a každou minutu jsem doufal, že už bude konečně tomu všemu konec.
O hereckých výkonech většiny lidí na place je rovněž škoda mluvit. Přišlo mi jakoby den před natáčení pořádal Asylum obrovskou párty, na které se podával alkohol a drogy zdarma, protože jinak si to nedokážu představit. Jediná kdo vůbec něco předvedla byla herečka Dedee Pfeiffer, ale ani ta se zrovna dvakrát nepřetrhla. Její mužští kolegové se předváděli v nejtrapnějších výkonech a tu černošku bych odstřelil hned v první pětiminutovce, protože mi celou dobu pila pěkně krev.
Největší ‘‘bombou‘‘ se však pro mne stali oba tvorové z vesmíru. Gumový pavouček s ksichtem Aliena ještě jakžtakž ušel, i když žádná výhra to není, tak jsem se u jeho útoku na auto alespoň zasmál. Zato jeho protějšek robot Hunter z gumovou pistolkou a zaměřovacím kolečkem, kterým trefil pěkné h**no vypadal katastrofálně. Ve scénách kdy střílel na své potencionální oběti a ani jednou se netrefil, jsem si připadal jako při hraní Jedi Academy. Na rozdíl od svého kolegy z AVP však nedokázal vůbec používat svůj zakrslý mozeček, takže mu většinou každý zdrhl, nebo se před ním schoval pod maskovací síť. Při těchto scénách jsem se nasmál opravdu požehnaně. V neposlední řadě pak samozřejmě nechybí ani klasické asylácké opakování scén, které rádi používají i desetkrát za film. Škoda jen, že si vždycky vyberou ty nejtrapnější, které každý pozná.

Hodnocení:
Už předem lituji všechny, jenž za tohle vychodí zbytečně peníze. Těch 10% dám jen za Dedee Pfeiffer, kterou mám celkem rád.

Žádné komentáře:

Okomentovat