0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 11. 2011

Python

Geneticky upravený had, který je noční můrou jak pro filmové postavy, tak i pro nás diváky.



Tento druh hada známe u nás pod názvem Krajta. Jde o hada z čeledi hroznýšovitých. Na světě žije hned několik druhů: Krajta tygrovitá, mřížkovaná, angolská, diamantová, hnědohlavá, královská, vodní, zelená a písmenková. Běžně dorůstají krajty zhruba 5 až 6 metrů. Existují ale i exempláře, které dosahují délky až 9 metrů. Žije převážně v močálech, pobřežních lesních porostech, ale můžeme na ni narazit i v rýžovém poli. Krajty mají na svém jídelníčku například drobné ptactvo, buvoly, antilopy a dokonce jsou schopné i napadnout a zabít člověka ( jen velmi ojediněle a spíše při sebeobraně). Tak konec průvodce světem plazů teď k naší filmové příšerce.



Jde o tajný vládní experiment, který má být použitý k bojovým akcím. Python je geneticky upravený had přivezený do Ameriky z Guamu. Má vlastnosti hned několika druhů hadů. Je přes dvacet metrů vysoký, má tmavozelenou kůži, která je nesmírně odolná jak proti ohni, kulkám tak i výbuchům. Obrovská rychlost je Pythonovou největší doménou. Žádná kořist mu neunikne (tedy skoro). Nejstrašlivější na této krajtě je jeho schopnost plivat kyselinu. Ta mu pomáhá rozleptat jeho potravu a ten, kdo dostane dávku má jistotu, že to je to poslední, co ve svém životě uvidí.

Obrovská krajta pochází z dílny společnosti NU IMAGE, která plodí jednu blbost za druhou. Nejhorší na těchto filmech není ani tak scénář, jako samotné efekty a triky. Python se hlavně v jedničce velmi slabým a špatným digitálním výtvorem. Dokonce se dostalo tomuto hadovi pocty a byly s ním natočeny ještě další 3 filmy.

Python 2 : který se odehrával tentokrát na Ruské základně.
Boa vs. Python : pojednává o souboji dvou gigantických hadů v podzemí čističky. Zde má dokonce had i jméno (Betty).
New Alcatraz (Boa) : asi nejhorší ze všech filmů o obřím hadovi. Z ledu na Antarktidě se při těžebních pracích probudí nestvůrný had a Mezinárodní věznice se stane bojištěm bandy vězňů a speciálního komanda, kteří se neúspěšně snaží krajtu zabít.

Závěr
Musíme jen doufat, že těmito filmy zůstane Python pohřbený a už si na něj nikdo nevzpomene.

Žádné komentáře:

Okomentovat