0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 11. 2011

1000 Year Sleep (2007)

Za neopatrnost se platí smrtí!
Snad každá dívka už někdy v životě uslyšela od svých rodičů věty typu: nebav se s cizími lidmi, nebo nikdy nevěř nikomu koho moc neznáš. Většinou však zakázané ovoce nejvíc chutná a tak se tyhle rady neberou vážně, ale měly by. V tomto krátkém snímku doplatí čtyři mladé ženy za svou nerozvážnost a neopatrnost.

Režie: Adam Wingard
Rok výroby: 2007
Délka: 6 min
Země: USA

Hrají:
Hannah Hughes ... (Isabella)
Olivia Motley ... (Lydia)
Karla Jean Davis ... (Samantha)
Amanda Myers ... (Lisa)
Lane Hughes ... (vrah)

Režisér Adam Wingard se věnuje převážně natáčení krátkometrážních hororů a scifi snímků. Ve svých tvorbách se snaží zanechat dost často i nějaké to poselství či lépe řečeno varování před nástrahami tohoto světa. S minimálním rozpočtem a amatérskými herci, kteří mu zůstávají věrní po celou dobu se snaží ukázat především na nejrůznějších amerických filmových festivalech. Dokonce si z nich odnesl i dvě ceny poroty (bostonský a indianapoliský filmový festival) za film Pop Skull (2007), který patří mezi výjimky a trvá skoro hodinu a půl. Se svou partou natočil prozatím čtyři krátkometrážní snímky a dva delší filmy.

Tentokrát nás provází rozdílné osudy čtyř dívek, které se navzájem neznají, ale všechny se stanou oběťmi sériového vraha, který ukončí jejich krátké životy. Isabella a Lydie spolu žijí v mileneckém vztahu a užívají si dosyta lásky a dotyků svých těl. Lisa je chodící neštěstí. Nic se jí nedaří a vydělává si jako striptérka. Za to Samantha je mladé děvče, které má spoustu aktivit, jako je hraní na kytaru, nebo baseball. Všechny se protloukaly životem po svém a jejich rozdílné osudy byly předurčeny k tomu, aby se nikdy nepotkaly. Jenže měly tu smůlu, že si je vyhlédl stejný muž, muž který je přivedl do hrobu.

Snímek je směsicí flashbacků, ve kterých se střídají poslední okamžiky všech zúčastněných. Režisér tím nabídl divákům možnost zjistit alespoň minimum informací o dívkách a ukázat jejich rozdílné životy. Potom přejde rovnou k věci a vše končí jejich smrtí. Navíc máme šanci vidět i osud jejich vraha, který určitě pobaví. Myslím, že zas tak hrozná podívaná to není, ale nečekejte žádnou hororovou jízdu, která by vás srazila na kolena. Moc hororových pasáží tady totiž k vidění není. To znamená, že pro ty co očekávají zázraky to bude jen ztráta času, pro jiné zabití šesti minut průměrným kraťasem.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat