0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 11. 2011

Tunneler (Puppet Master)

Mnohými zatracovaná loutka, která se ovšem stala nepostaradelnou součástí celé série Puppet Master.


Vraždící loutka Tunneler patří mezi stálice celé série. Objevil se ve všech dílech a patřil k nejdůležitějším postavičkám. Přesto všechno zrovna on patří k nejméně oblíbeným a v pomyslném žebříčku mu patří poslední místo. Bez něj si však Puppet Master prostě nedokážu představit.



Patřil mezi úplně první loutky, které Andre Toulon vytvořil (nepočítaje Retro loutky). Do jeho těla vpustil duši mrtvého amerického vojáka seržanta Josepha Sabastiona, který zemřel při nucených pracích v solných dolech poté, co jej zajali němečtí vojáci. Tunneler od té doby neměl v lásce německé vojáky a ve třetím díle je s obrovskou radostí zabíjel.

Charakteristickým oblečením pro něj i přesto všechno byla německá uniforma, která ovšem měla sloužit jako výsměch. Díky svému mistrovi měl opravdu důmyslnou zbraň, kterou tvořil velký vrták umístěný na jeho hlavě. Díky tomu mohl dle své libosti provrtat prakticky všude, kde jen dosáhl. Ovšem měl i menší handicap, protože musel útočit jen svou hlavou a tudíž neměl moc času na úskočné a obranné manévry, což ho stálo i jeho "život".

Tunneler se totiž stal první loutkou, která zemřela v Puppet Master 2 a následně na ní byla provedena i pitva. Takže diváci mohli vidět mechanismus, který se nalézá uvnitř loutek. Pro filmaře a scénáristy se však stal nepostradatelnou součástí a nutností, proto si brzy uvědomili jeho důležitost a přestože "zemřel", tak se potom objevil ve všech dalších dílech, kromě úplně posledního.

Jeho obětmi se však nestali jen němci, nebo obyčejní lidé v hotelu Bogeda Bay, ale i samotní démoničtí Totems, kteří si na vlastní kůži zkusili, jak chutná pošimrání na břiše od jeho ostrého vrtáku. Tunneler nejraději spolupracoval s Bladem. Vytvořili úderné duo, které mělo asi nejvíc práce ze všech. Jako jeden z mála měl i pohyblivé oči, které vypadaly jako dvě černé fazole a vždy se těsně před útokem podivně zaleskly. Při svých útocích si většinou vybíral velmi citlivé části těla a tak jsme měli možnost vidět provrtání střev, mozku i zlomyslnou kastraci v šestém díle Curse of the Puppet Master.

Objevil se v těchto dílech:
Puppet Master
Puppet Master II
Puppet Master III: Toulon's Revenge
Puppet Master 4
Puppet Master 5: The Final Chapter
Curse of the Puppet Master
Retro Puppet Master
Puppet Master: The Legacy
Puppet Master: Axis of Evil

Žádné komentáře:

Okomentovat