0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 11. 2011

Pinhead (Puppet Master

Jedna z nejnebezpečnějších a zároveň i nejpřátelštějších loutek. Malá hlava, velké ruce a smrtící stisk: to jsou jeho charakteristické prvky, na které se nedá zapomenout.


Jméno této loutky vám určitě něco připomíná a máte pravdu: inspirací pro jeho jméno i některé rysy se stal film Hellraiser (1987) a stejnojmenná postava. Pinhead se rovněž jako Blade a Jester objevil ve všech dílech Puppet Master a ve všech hrál velmi důležitou roli. V divácké oblíbenosti zůstal někde zhruba uprostřed a způsobil to nejspíše jeho nepříliš dobrý vzhled. Jenže u něj nešlo o krásu, ale o to co všechno především předvedl. A že toho nebylo málo.



Pinhead patří k nejstarším loutkám Andre Toulona a v jeho malém tělíčku je uvězněna duše mrtvého německého řidiče náklaďáku Hermana Strausse. Ten pašoval přes německé hlídky jídlo židům a chudým lidem než byl zastřelen. Pinhead je docela mírný a dobrosrdečný pokud se k němu lidé chovají slušně. V některých dílech se nechal využívat i jako takový domácí mazlíček. Jako jediná loutka dokázal s lidmi vycházet v dobrém, pokud tedy neměl zrovna Andre Toulon v úmyslu je zabít. Svého pána oddaně poslouchá, ale pouze do té doby, než ho Blade přesvědčí o opaku. V tom případě je jeden z prvních, kdo na něj zaútočí. Mezi ostatními loutkami je velice oblíbený, a to hlavně díky jeho síle a odolnosti. Téměř pokaždé stojí v první linii a nikdy nedopustí, aby v jeho přítomnosti někdo ublížil ostatním loutkám. Nejvíce času tráví ve společnosti Jestera, kterému dělá ,,osobní ochranku‘‘.

Jeho vzhled může být někomu k smíchu- mohutné tělo s velkýma rukama a oproti tomu malinká hlava velikosti ořechu. Pinhead většinou používá jako útočnou zbraň jen své ruce, ale občas se stalo, že použil i některé věci které byly zrovna po ruce (pánvička, škrtící drát, francouzský klíč, atd…), nejraději ovšem oběti napadá jen holýma rukama a svým mohutným stiskem je začne dusit. Jeho odolnost je rovněž udivující. Během všech dílů vydržel několik odhozů na zeď, dupání po břiše, ale i utrhnutí ruky. Producentům ovšem bylo líto o tuto loutku přijít a tak ho pokaždé uzdravili. Není divu, když společně s Bladem vytvořili největší údernou dvojici, která odrovnala nejvíce nepřátel. Pinhead je oblečený do hnědého svetru a dlouhých černých kalhot (občas měl svetr i oranžově-červenou barvu). Na rukách měl černé rukavice s ustřiženými otvory na prsty.

Perlička:
Loutku Pinheada ve filmu ovládala žena. V některých scénách, kdy jeho ruce škrtí oběť je vidět, že se jedná o ženské ruce.

Objevil se v těchto dílech:
Puppet Master
Puppet Master II
Puppet Master III: Toulon's Revenge
Puppet Master 4
Puppet Master 5: The Final Chapter
Curse of the Puppet Master
Retro Puppet Master
Puppet Master: The Legacy
Puppet Master vs. Demonic Toys
Puppet Master: Axis of Evil

Žádné komentáře:

Okomentovat