0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 11. 2011

Anime perse (2006)

Uprostřed džungle stojí ženská věznice, která se stává peklem pro všechny, kteří se do ní dostanou.
Hluboko v džungli je ukrytá před světem ženská věznice. Ďábelské místo kterému velí sadistická ředitelka, která má ve velké oblibě fyzické tresty a její svěřenkyně zde zažívají opravdová muka. Právě zde přijali tři nové dívky, které nemají absolutně tušení, kam se to dostaly. Brzy však na vlastní kůži poznají brutální zacházení dozorkyň, které dívky tvrdě trestají za každý prohřešek a mnohdy tohle nelidské zacházení končí smrtí některé z nich. Existuje však i způsob jak si pobyt zde ‘‘zpříjemnit‘‘. Pěkné dívky jsou nuceny pracovat v místním nevěstinci, kde se snaží uspokojit zvrhlé choutky místních zákazníků. Až do dnešního dne všechno fungovalo jako na drátku a tyto pochybné kšefty a nelidské zacházení zůstaly utajené před širší veřejností. Jenže nová dívka Jennifer se nehodlá smířit se svým osudem a je rozhodnuta odsud utéct. Netuší však, že tenhle nápad bude její nejhorší noční můrou.

Český název: Ženská věznice
Režie: Bruno Mattei
Rok výroby: 2006
Délka: 94 min
Země: Itálie
Alternativní název: Jail, The: A Women's Hell

Hrají:
Yvette Yzon ... (Jennifer)
Dyane Craystan
Jim Gaines
Odette Khan
Mike Monty
...a další

Bruno Mattei nikdy nepatřil mezi špičkové režiséry, ale během své bohaté kariéry natočil několik velice zajímavých hororových kousků a proto jen s podivem hledím na to, jak si dokázal svými posledními filmy naprosto zničit svou reputaci. Ještě před otřesnými zombie snímky Island of the Living Dead a Zombi: La creazione natočil tento podprůměrný a mnohými odsuzovaný explotation. Film stojí na velmi laciném scénáři, který zřejmě moc času k napsání nezabral a na první pohled je patrné, že kvalitně jde o takovou čtvrtou cenovou skupinu.

Náplní filmu je totiž především násilí na ženách, které jsou zde brány jen jako věc, se kterou je potřeba vytřít podlahu. Některé dívky jsou nemilosrdně bičovány, jiné hozeny do vodní klece, kde se stanou potravou pro krysy a ty pěknější jsou nuceny pracovat v nevěstincích. Ani tady si Mattei nebral servítky a místní osazenstvo nejde pro ránu daleko, stejně jako se vyžívají v perverzních hrátkách a mučení bezbranných žen, kdy jim na nahé tělo položí hada, který si pohraje s jejich genitáliemi. Tyto filmy nejsou pro každého a zálibu v nich najdou jen opravdoví ‘‘ fajnšmekři‘‘. Zvláště když celkový děj a náplň filmu stojí už od začátku za dvě věci a tvůrci si toho jsou velice dobře vědomi a proto se snaží svou neschopnost zakrýt pod rouškou tajemství. Ano, v tomhle filmu hraje důležitou roli nahota. Ženy se zde svlékají jako na běžícím pásu a milovníci asiatek si přijdou na své. Naneštěstí však ve filmu hraje jen několik pěkných hereček, takže i tyto scény brzo omrzí.

Začátek filmu připomíná spíše než horor nějakou tvrdší telenovelu, kdy se ne-herci snaží předvádět co nejlepší výkony, ale jejich přehrávání je patrné na první pohled. Kromě spousty sprostých slov totiž k vidění není skoro nic. Pokud tedy nepočítám scény ze sprchy. Teprve v poslední půlhodince se trochu přitvrdí při následném lovu na uprchlé trestankyně. Nečekejte ovšem žádné krvavé jatka. Bruno si jen opět vypůjčil několik scének ze slavných filmů a svou křečovitostí se je snažil prodat i zde. Laciné latexové masky a podprůměrné gore scény diváka spíše rozesmějí, než aby ho vylekaly. Dívka naražená kůl, useknutá hlava či hromadné znásilnění jsou jen malým výčtem toho, co je zde možno shlédnout. Když k tomu ovšem přidáte naprosto tragické výkony pronásledovatelů, kteří se chovají jako skupina nadržených buranů a do jedné dívky vystřílí dvanáct ran z brokovnice a ona se stále drží na nohou, tak si řekne už jen ‘‘ tož pá adié, sbohem má krásná...‘‘ Tato nelogická scéna však není ojedinělou záležitostí, ale celý film je jimi doslova prošpikován.

Hodně slabý Matteiův kousek, který je ovšem pořád o ten pomyslný stupínek lepší než jeho poslední dva zombie filmy. Příznivci nahých těl a céčkových gore efektů budou asi nadmíru spokojení, ale jinak je tenhle film celkem o ničem. Kromě režisérovy dvorní herečky Yvette Yzon a jejich předností toho tady k vidění moc není.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat