0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 11. 2011

Alien Lockdown (2004)

Jen další film o mimozemské nestvůře a speciálním komandu, které ho má zlikvidovat.


Historie:
10 000 let před Kristem spadl na naší planetu meteorit. Primitivní kmen našel v kráteru zelený kámen, který pojmenoval Jitřní hvězda. Jak plynul čas, kámen měnil majitele a každý z nich věřil, že má neomezenou až nadlidskou moc. Jednoho dne zmizel v pouštím prachu.

Český název: Příšera
Režie: Tim Cox
Rok výroby: 2004
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
James Marshall ... (Charlie Dryfus)
Michelle Goh ... (Talon)
John Savage ... (Dr. Woodman)
Martin Kove ... ( Anslow)
Nathan Perez ... (Meyer)
...a další

Současnost:
Jednoho dne ho v poušti při vykopávkách našli američtí archeologové a vědci. Ze země vyzvedli truhlici pojmenovanou Archa stínů a v ní ležel zelený kámen.

Přenesli ho vzdáleného horského vědeckého komplexu vedeného doktorem Woodmanem. Ten zjistil, že je kámen pokrytý mimozemskou DNA a pomocí genetickou mutací stvořil novou biologickou zbraň. Monstrum, které je pokryté tvrdým pancířem a jehož hlavní prioritou je to, že je téměř nezničitelný. Nestvůra však uteče a začne zabíjet jednoho vědce za druhým.

Americká armáda pod vedením generála Anslowa povolá agentku Talon a dá jí za úkol odletěl se speciálním komandem ke komplexu a zničit všechny důkazy. Když dorazí tým na místo určení, objeví jen samé mrtvoly. Tedy i dva živé: doktora Woodmana a experta přes rozšifrování DNA kódů Charlieho. Příšera však nenechá jen tak někoho na pokoji a za chvíli jsou první ztráty. Navíc se ukáže, že ne jen mutant je hlavním problémem pro přeživší...

Kombinace Tim Cox a společnost Nu Image jsou zárukou toho, že na tyto céčkové televizní filmy by jste se ani neměli dívat. Jsou to velmi nízkorozpočtové díla, které divákům nenabídnou žádnou parádní podívanou.
Jde o další z tuctu podobných filmů, kdy skupina vojáků pobíhá v podzemním bludišti chodeb a jejich protivníkem je mimozemská příšera, která je téměř nezničitelná. Armáda chce opět svůj nepovedený výtvor ututlat před veřejností a tak pošlou svého nejlepšího vojáka, aby se o všechno postaral.

Nestvůra samotná ještě zas tak špatná není, za to její malí potomci, kterých je velké množství a jsou vlastně takovou lavinou těl, které všechno co jim stojí v cestě požírají jsou k smíchu. Digitální tělíčka jsou laciným doplňkem už tak nudného filmu. Herecké výkony jsou jen slabým odvarem opravdového umění a jedná se o herce, kteří ještě nenašli žádnou pořádnou roli, kterou by se mohli proslavit. Martin Kove si zahrál ve filmu Glass Trap, John Savage hrál v Malevolence 2, James Marshall je především seriálovým hercem. Zahrál si v Městečku Twin Peaks.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat