0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 6. 2021

Serial Mom (1994)

Když se z normální hospodyňky a obyčejné mámy stane bláznivá sériová vražedkyně…

Beverly je milující matka dvou dětí a věrná manželka. Má však velmi narušenou povahu, je neurotická a dokáží ji rozčílit i sebemenší prkotiny či špatné vlastnosti jiných lidí. A právě na to doplatí několik obyvatel malého městečka, ve kterém žijí. Z hodné hospodyňky se totiž záhy stane sériová vražedkyně. Sprosté anonymní telefonáty vystřídá chuť zabít každého, kdo nějak ublížil jí samotné, nebo lidem které ze všeho nejvíce miluje. Dokonce se díky tomu posléze stane slavnou osobností…



Český název: Šest vražd stačí, maminko!

Režie: John Waters

Rok výroby: 1994

Délka: 95 min

Země: USA

 

Hrají:

Kathleen Turner...(Beverly Sutphin)

Sam Waterston...(Eugene Sutphin)

Ricki Lake...(Misty Sutphin)

Matthew Lillard...(Chip Sutphin)

Justin Whalin...(Scotty)

Suzanne Somers...(Suzanne Somers)

...a další


Mám docela rád nejrůznější černé komedie nebo parodie na horory, i když je pravdou, že valná většina z nich moc kvalit vskutku nepobrala. Tenhle film mezi nimi zaujal místo někde uprostřed. Hororového žánru se to dotýká opravdu jen velmi okrajově (minimálně), za to se u toho člověk i docela pobaví. Zvláště pak poté, co se z Kathleen Turner stane bláznivá sériová vražedkyně, která své oběti rozhodně nešetří a zabíjí je nejrůznějšími způsoby – čím se tak dost odlišuje od většiny jiných „sériových vrahů – kteří mají rádi svůj osobitý styl“. Byla jasnou tahounkou této černé komedie.

 

Na rozdíl od většiny ostatních herců, kteří se zrovna dvakrát nepřetrhli. Samozřejmě potěšila i přítomnost Suzanne Somers, která si tu zahrála samu sebe, byť jen na velmi krátkou dobu. Ale abych se ještě vrátil k hlavní hrdince: mít doma takovou rodinku, tak z toho jebne asi i mně. Milovníky vulgarit jistě potěší sprosté telefonáty se sousedkou, nebo šmírák na záchodcích (který to nejvíc rozjede v soudní síni). On celkově byl ten soudní proces takovou třešničkou na celém filmu.

 

Šest vražd stačí, maminko! je vcelku snesitelná černá komedie, která mi rozhodně lehce zvedla náladu, tahle časně v nedělní ráno.  Byli tu samozřejmě i slabší místa, ale celkově v tom vidím průměrnou záležitost, kterou jsem rozhodně neviděl naposledy.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat