0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 6. 2021

Nacht der lebenden Loser, Die (2004)

Německá parodie na zombie filmy a teen komedie…

Trojice kamarádů Philip, Wurst a Konrad jsou většinou svých vrstevníků považováni za školní odpadlíky a podivíny, ze kterých si mnozí z nich často utahují a stávají se i terčem jejich šikany. Jednoho večera se připojí k partičce satanistů, ke kterým patří i Philipova sousedka Rebecca a zúčastní se podivného rituálu na místním hřbitově. Ten sice sám o sobě dopadne fiaskem, ale naše trojice přijde do kontaktu s popelem zemřelého, dovezeného z Haiti a to pro ně bude mít nedozírné následky. Následně totiž mají autonehodu a všichni se proberou až na stole v márnici. Na následky svých zranění měli zemřít, ale magický popel z nich udělal nemrtvé. Naši přátelé se toho rozhodnou využít ve svůj prospěch, tedy alespoň do doby než se začnou postupně rozpadat a začne je ovládat chuť na lidské maso. Jenomže zatímco Philip a Wurst se za pomoci Rebeccy snaží zvrátit svůj osud, Konrad je rozhodnutý se krvavě pomstít všem, kdo jim nějak v minulosti ublížil.



Český název: Pomsta živých smolařů

Režie: Matthias Dinter

Rok výroby: 2004

Délka: 89 min

Země: Německo

Alternativní název: Night of the Living Dorks

 

Hrají:

Tino Mewes...(Philip)

Manuel Cortez...(Wurst)

Thomas Schmieder...(Konrad)

Collien Ulmen-Fernandes...(Rebecca)

Nadine Germann...(Uschi)

...a další


Na německou distribuci nemám zrovna nejlepší názor a od našich západních sousedů jsem toho mnoho dobrého neviděl, nicméně se mnou jistě řada lidí nebude souhlasit. Určitě se najdou nějací fandové tamního porna, romantických filmů, seriálů či pohádek. No já byl spíš zvědavý, jak si dokázali poradit s „hororovou komedií“ a zombie tématikou obzvláště. Tu jak jistě už víte, taky zrovna moc nemusím. Nicméně hororové komedie/parodie mi nějak zvlášť nevadí. Nečekal jsem žádné zázraky, ale nakonec jsem se dočkal vcelku snesitelné průměrné podívané, která se dá rozhodně přežít bez úhony.

 

Druhý Soumrak mrtvých to sice není a popravdě se mu kvalitou ani humorem nepřiblížil ani z poloviny, ale i zde se dá narazit na několik vtipných, zábavných a lehce morbidních situací. Naše trojice smolařů sice moc charisma nepobrala, naštěstí v tom nejsou sami. Mou pozornost samozřejmě nejvíce zaujala přítomnost pohledné televizní moderátorky Collien Ulmen-Fernandes, ze které jsem prostě nemohl spustit oči. Z hororového hlediska tu toho však zas až tolik k vidění není, jak bychom si asi přáli. Naši přátelé totiž spíš hledají upadnuté varle, tančí na Jacksona, sešívačkou si přicvakávají, co jim zrovna upadne, uklízejí bordel po domácí párty, ale nějakých kreativních zombie útoků či vydařených masek se tu skoro nedočkáme.

 

Což byla dost škoda. Po této stránce se musíme spokojit s drobky (konflikt s učitelem, žraní žáby, úvodní útok zombie na Haiti…). Zbytek filmu byl totiž spíše parodií na teen komedie, ve které samozřejmě nesměla chybět trocha té nahoty, alkohol, drogy, dvojsmyslné sexuální narážky, až moc starostliví rodiče a hlavně opět ono klišé (pěkná holka co nemá zájem, namakaný sportovec, pěkná sousedka co má zájem, ale vy jí přehlížíte…). Prostě klasika. Pomsta živých smolařů tak s ničím novým ani překvapivým nepřišla, pokud však máte rádi podobné oddechovky, budete možná spokojeni. Objektivně bych tomu dal lepší podprůměr, ale už jen kvůli Collien Ulmen-Fernandes tomu nakonec ten průměr dám. Ona si ho totiž zasloužila.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat