0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 5. 2021

Backwoods (2008)

Další teambuilding v lesích, který pro většinu zúčastněných nedopadne vůbec dobře!

Generální manažer a šéf společnosti s videohrami Johnny se rozhodne vzít sedm zaměstnanců na společný teambuilding do odlehlých lesů národního parku Jasper Park v Severní Kalifornii. Ti z toho nejsou zrovna dvakrát nadšení, protože si dokáží představit mnohem zábavnější aktivity, než hrát paintball v bývalé vojenské oblasti, ale nechtějí mu odporovat. Netuší však, že toto místo je nyní domovem podivného kultu (sekty), která zabije každého, kdo naruší jejich teritorium. Tedy kromě dívek, které využívají k plození vlastních potomků. Takže ještě dřív než stačí vypuknout plánovaná zábava a sbližování s kolegy, budou muset všichni zúčastnění začít bojovat o holé přežití…



České názvy: Zapadákov / Krvavé vykoupení

Režie: Marty Weiss

Rok výroby: 2008

Délka: 85 min

Země: USA

 

Hrají:

Haylie Duff...(Lee)

Ryan Merriman...(Adam)

Danny Nucci...(Perry)

Mimi Michaels...(Maggie)

Deborah Van Valkenburgh...(matka Ruth)

Robert Allen Mukes...(Josiah)

...a další


Svého času jsem měl lesní survivaly docela rád, stejně jako všechny ty buranské, geneticky zdegenerované rodinky jako tomu bylo třeba v Pachu krve nebo Hory mají oči a jim podobných. Režisér Marty Weiss byl zřejmě podobný fanda, jenomže na rozdíl ode mě se rozhodl natočit vlastní televizní horor a jelikož nikdy nepatřil mezi machry ve svém oboru, tak to podle toho bohužel i dopadlo. Backwoods totiž rozhodně nepatří mezi ty filmy, na které bude vzpomínat v dobrém a příliš záživné podívané vám rovněž nenabídne.

 

Svým způsobem se tu totiž čerpala inspirace z kdečeho a vykrádalo se tu opravdu ve velkém. Jenomže v dosti mrzkém a ne moc kvalitním provedení. Což se taky projevilo na celkových ohlasech diváků i kritiků, které byli v drtivé většině velmi negativní. Žádná pořádná hororová podívaná tu na nás nečeká, tedy alespoň taková, která by se vám nesmazatelně vryla do paměti. Pár slibných momentů – smrtí by se tu sice našlo (především pak ve scénách, ve kterých úřaduje luk a šípy), ale divák si bude neustále říkat „tohle jsem už viděl někde jinde a mnohem lépe zpracované…“. Pár náznaků zajímavé atmosféry by se tu taky našlo, jenomže to dost zabíjeli i nepřesvědčivé herecké výkony většiny zúčastněných. Prostě jim to zděšení, bolest a zoufalost moc věřit nebudete.

 

To samé platí i o buranské sektě. Strach z ní rozhodně nešel – kromě hlavního přerostlého magora tu ani není pokus o nějaké masky, nebo deformace. Spíš mi přišlo, že šlo o zašpiněnou partičku výrobců drog, kde to největší hovado mělo privilegium, že znásilňovalo zajaté ženy a dívky. Spousta scén navíc vypadala směšně (viz napíchnutý borec, který jednou rukou stačil nabíjet i střílet od pasu puškou). Jediné co mě trošku zaujalo, bylo obsazení Haylie Duff (ta však rozhodně nedosahuje kvalit své sestry Hilary) a Mimi Michaels si pamatuji z Boogeymana 3. I ony však předvedly spíše podprůměrné výkony jako většina jejich kolegů. Z chlapů zase trošku vyčnívali Ryan Merriman a Danny Nucci. Zbytek děs. Backwoods nám tedy opravdu moc kvalitní a záživné podívané nenabídne. Je to vlastně spíše céčková vykrádačka ledasčeho, co jsme už viděli jinde. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat