0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 5. 2021

Dracula II: Ascension (2003)

Některé věci a osoby by raději být vzkříšeny neměly a tady to platí dvojnásob…

Dracula byl poražen, oběšen a spálen, vypadalo to, že se ho svět zbavil jednou provždy. Bohužel to tak jen vypadalo. Jeho spálené ostatky jsou odvezeny do márnice v New Orleans, jenomže zvídavost dvou tamních pracovníků (Lukea a Elizabeth), odhalí, že by mrtvola před nimi mohla být upír a tento nález by se dal skvěle zpeněžit. Navíc by mohli učinit revoluční objev v daru nesmrtelnosti, nebo alespoň regeneraci poškozených či mrtvých buněk. Společně s několika přáteli ukradnou tělo, odvezou ho na opuštěné místo a ponoří do vany plné krve. Dracula znovu obživne a chce rozpoutat další krvavé řádění. V tom se mu zatím daří zabránit, protože je příliš slabý, ale ON jen trpělivě čeká na svou příležitost, navíc jeho zachránci nejsou jednotní a sledují své vlastní cíle. Na scénu však přichází ještě někdo další, kdo má o vládce upírů eminentní zájem. Je jím „poznamenaný“ kněz a lovec upírů Uffizi, který s nikým rozhodně nemíní vyjednávat a je odhodlaný Draculu definitivně sprovodit ze světa…



Český název: Dracula II: Vzkříšení

Režie: Patrick Lussier

Rok výroby: 2003

Délka: 85 min

Země: USA / Rumunsko

 

Hrají:

Jason Scott Lee...(Otec Uffizi)

Diane Neal...(Elizabeth Blaine)

Stephen Billington...(Dracula II)

Craig Sheffer...(Lowell)

Jason London...(Luke)

Roy Scheider...(Kardinál Siqueros)

...a další


Ne že by byl Dracula 2000 nějak světoborným filmem, ale Patrick Lussier mě ve svém upířím béčku zaujal poněkud odlišnějším přístupem i pojetím, než na jakou jsem u většiny filmů s podobnou tématikou zvyklý. Jasně, o Drákulovi bylo natočeno mnohem více lepších filmů, ale nebyla to vyložená marnost. Bohužel ale do toho vložil docela velký rozpočet, sehnal několik známých tváří a přesto to moc dobře nedopadlo. Ke dvojce už tolik peněz nesehnal (ani se tomu moc nedivím) a podle toho to tak i vypadalo. Vzkříšení je totiž podprůměrným céčkem a velmi špatným pokračováním.

 

Začátek odehrávající se v „Ostravě“ ještě ušel, souboj s dvojicí upírek se mi líbil a docela mě to i navnadilo. Jenomže pak přišlo těžké vystřízlivění. Příběhově to bylo ploché, herecké výkony většiny zúčastněných triviální a těch pár dobrých akčních scén to moc nevytrhlo. Je ale pravda, že když byl na scéně kněz Uffizi, mělo to alespoň trochu šťávy. Jason Scott Lee s tím svým stříbrným srpem a bičíkem na mne udělal mnohem větší dojem, než naprosto necharismatický Dracula v podání Stephena Billingtona. Ten svému předchůdci (Gerard Butler) nesahal ani po kotníky. No a pak celou tu bídu ještě trochu zachraňoval ňouma Jason London coby Luke. Navíc jsem docela hleděl, že tu malou vedlejší roli přijal i dnes již nebožtík Roy Scheider.

 

Již tak dost vyčpělému filmu nějak závratně nepomohl ani velmi slabý hudební doprovod. Ten jakoby tu pomalu ani nebyl. Speciální efekty, kamera, střih – v bleděmodrém ta samá bída. Těch pozitiv tu bylo opravdu málo a jediné štěstí pro tento film je, že jsem viděl ještě několik mnohem horších filmů s upíří tématikou. Vlastně ani nevím, jestli mám vůbec chodit do trojky, protože jestli to bude mít opět sestupnou tendenci, tak to jsem se mohl raději věnovat něčemu plnohodnotnějšímu. Nu uvidíme…


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat