0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 5. 2021

Mangler 2, The (2002)

V tomto případě se všem těm posměškům a žalobám ani moc nedivím…

Jo je sice nadaná mladá dívka, ale jsou s ní neustálé problémy. Snaží se získat pozornost svého bohatého otce, ale dělá to mnohdy způsoby překračující hranici zákona. I z toho důvodu se jí otec rozhodne po prázdninách opět umístit do soukromé internátní školy, které nabídne nejmodernější bezpečnostní systém. Ještě než je provedena jeho finální zkouška, rozhodne se ředitel školy Bradeen poslat většinu studentů a učitelů na malý výlet a ve škole zůstane jen nezbytný dozor, několik pracovníků školy a partička problémových studentů, kteří už nějaký ten čas lezou řediteli na nervy (mezi nimi samozřejmě i Jo). Ta se samozřejmě hodlá pomstít otci i řediteli a tak se jí podaří nabourat do systému svého otce, do kterého umístí virus zvaný Mangler 2.0. Netuší však, že virus je extrémně nebezpečný – bezpečnostní systém zcela zkolabuje a virus přebírá kontrolu úplně nad vším. Hodlá eliminovat každého ve svém dosahu a všichni jenž zůstali ve školním komplexu, musí zemřít…



Režie: Michael Hamilton-Wright

Rok výroby: 2002

Délka: 97 min

Země: Kanada

 

Hrají:

Chelse Swain...(Jo Newton)

Daniella Evangelista...(Emily Stone)

Lance Henriksen...(ředitel Bradeen)

Philippe Bergeron...(kuchař Lecours)

Will Sanderson...(Dan Channa)

...a další


Tento film je jasným důkazem toho, že parazitování na cizím jméně a slávě se ne vždy může vyplatit. Tvůrci tohoto dle svých vlastních slov „volného pokračování“ filmu Děs v prádelně (1995) tvrdě narazili nejen co se kritiků a diváků týče, ale především následně čelili i několika soudním žalobám. Většina lidí jejich film prostě označila za nejhorší brak a myslím si, že zcela po právu. Nejenže s původním filmem či snad samotnou povídkou Stephena Kinga to nemá absolutně nic společného (kromě použitého názvu), ale jako celek tento kousek dopadl katastrofálně téměř po všech stránkách a nějaká pozitivita bychom tu hledali jen opravdu velmi těžko.

 

Já patřím mezi ty, kteří ani první The Mangler nepovažují za nějakou kultovní záležitost, ale lepší průměr – nicméně první polovina filmu (dvě nechutné scény s mandlováním a následným skládáním těl) a samotná myšlenka o posedlém vraždícím mandlu se mi líbily. Tady je to spíše jen céčková teen vyvražďovačka, kterou nemá na svědomí vrah v nějaké masce, nýbrž počítačový virus. I na to bych možná dokázal přistoupit, jen kdyby se tvůrcům povedlo natočit alespoň pár scén, které by měly dobrou atmosféru a slušné vraždy (gore). Ničeho z toho se tu však nedočkáme. Většina mordů se odehraje mimo záběr kamery, krev je tu opravdovou vzácností, většina postav je krajně nesympatických (i když představitelka Emily měla nějaké to charisma), hromada nudných dialogů a nelogických scén samozřejmě nesmí chybět.

 

Lance Henriksen svou slibnou kariéru postupně zabíjí figurováním v podobných paskvilech – jejichž počet je už neskutečný. Jasně, on tu byl hlavně coby další velké lákadlo (vedle samotného názvu), ale moc prostoru tu nedostal. Jeho osud byl taky poněkud úsměvný – stejně jako vytrysknutí mléčné tekutiny z úst (to měl být odkaz na Vetřelce…?). Zbytek hereckých výkonů byl spíše na úrovni ochotníků. No prostě, tenhle film se nepovedl a svým způsobem jde o naprostou zbytečnost, kterou je lepší minout zcela bez povšimnutí.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat