0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 5. 2021

Mangler Reborn, The (2005)

Když má posedlý stroj hlad, je potřeba ho nakrmit! 

Po sérii podivných úmrtí v prádelně Blue Ribbon, následovalo několik dalších děsivých incidentů a tak se tamní rozhodli prádelnu uzavřít a ďábelský mandl rozmontovat a rozprodat součástky po celých státech. Opravář Hadley Watson jich však většinu koupí a doma si z nich sestrojí vlastní stroj. Od té chvíle je však sám posednut temnými silami, které si neustále žádají čerstvou krev. Hadley začne unášet lidi z blízkého okolí a krmit jimi svůj ďábelský výtvor. Zrovna ve chvíli kdy se do jeho spárů dostane atraktivní Jamie, se Hadleyho dům rozhodnou vyloupit dva zloději (otec a syn). Svou bláhovost si uvědomí hned záhy, co překročí práh domu, ve kterém zůstanou uvěznění a boj o holé přežití může začít…



Režie: Matt Cunningham, Erik Gardner

Rok výroby: 2005

Délka: 84 min

Země: USA

 

Hrají:

Weston Blakesley...(Hadley)

Aimee Brooks...(Jamie)

Scott Speiser...(Mike)

Reggie Bannister...(Rick)

Juliana Dever...(Louise Watson)

...a další


Když v roce 1995 natočil Tobe Hooper první The Mangler podle předlohy Stephena Kinga, zaznamenal mezi diváky jistý úspěch. Z toho se roku 2002 rozhodl těžit i Michael Hamilton-Wright se svou dvojkou, jenomže to dopadlo vyloženou katastrofou. Místo posedlého madlu, se děj točil okolo záludného počítačového viru a s původní myšlenkou to nemělo absolutně nic společného. Však ho také veřejnost i kritika řádně odsoudila a tvůrci si vysloužili i několik žalob na svou adresu. No a teď se vydala s kůží na trh dvojice Matt Cunningham a Erik Gardner.

 

Opět to nebylo nic světoborného, ale oproti dvojce to alespoň nedopadlo totálním fiaskem. Sice to celé působí dost lacině a sneslo by to vylepšení po všech stránkách, ale Reborn nám nabídne alespoň několik vcelku povedených scén a tu a tam na nás vykoukne i jakžtakž snesitelná atmosféra. Bohužel většina hereckých výkonů je doslova toporná, některé momenty jsou natočené opravdu směšným způsobem a určitě by se hodilo více zapracovat na celkové dramatičnosti, ale s mrzkým rozpočtem 200 000 dolarů se nedali čekat zázraky. Až se divím, že se Aimee Brooks za ty prachy odhodlala vůbec svléct a natočit scénu ve sprše.

 

Psycho výraz hlavní postavy Hadleyho se mi líbil, jenže to jeho šaškování s kladivem bylo vyloženě trapné. Většina jeho postav se nechala až trapně přemoci (moc důvěryhodně to tedy nepůsobilo, no ono celkově chování postav v tomto filmu bylo dost na pováženou – otec a syn) až na tu úvodní bytovou bitku s Jamie. Samotný posedlý stroj taky nevzbuzoval moc velkou hrůzu, jako tomu bylo u mandlu v jedničce – tohle byl takový jeho chudý příbuzný s několika noži, sekáčky a pilou.

 

Inu The Mangler Reborn není ve své podstatě ničím jiným, než nízkorozpočtovým pokračováním podprůměrné kvality, nicméně v porovnání s tragickou dvojkou nám nabídne o trochu lepší podívanou a několik zajímavých momentů.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat