0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 5. 2021

Dracula III: Legacy (2005)

Kněz Uffizi a jeho pomocník Luke se tentokrát vydávají za Draculou až do Rumunska…

Elizabeth nakonec podlehla a pomohla Draculovi uprchnout. Kněz Uffizi přežil, ale jeho neúspěch zapříčinil, že byl ze svého poslání ulovit vládce upírů odvolán. I přesto se však rozhodne vzdorovat a pokračuje na vlastní pěst. Společně s Lukem se vydává do pochmurného Rumunska, kde se Dracula a Elizabeth ukryli a začali navyšovat svou upíří armádu. Navíc našli i mezi lidmi i odpadlíky, kteří jim ochotně obstarávají lidskou krev v podobě zajatých vesničanů. Uffizi a Luke tak na své cestě musí čelit nejen upírům, ale i agresivním ozbrojencům a zároveň ochraňovat bláhovou leč atraktivní televizní reportérku, která v těchto končinách chtěla ulovit „sólokapra“, nedbajíc nebezpečí…



Český název: Dracula III: Odkaz

Režie: Patrick Lussier

Rok výroby: 2005

Délka: 87 min

Země: USA / Rumunsko

 

Hrají:

Jason Scott Lee...(Otec Uffizi)

Jason London...(Luke)

Alexandra Wescourt...(Julia Hughes)

Rutger Hauer...(Dracula III)

Diane Neal...(Elizabeth Blaine)

Roy Scheider...(Kardinál Siqueros)

...a další


Patrick Lussier přichází do třetice se svým Draculou, leč ani tentokrát se diváci nedočkají příliš záživné podívané. Už první Dracula 2000 byl dosti průměrnou podívanou, která se ovšem velké oblíbenosti u diváků nikdy nedočkala a dvojka byla podprůměrným céčkem balancujícím na hranici odpadu. Trojka byla sice o trošku lepší, ale ani v tomto případě se k průměru ani nepřiblížíme. Příběh začíná přesně tam, kde skončil ten předchozí, naštěstí je ovšem zápletka poněkud akčnější než tomu bylo minule.

 

Přibude soubojů, přestřelek, výbuchů, zvýší se i počet mrtvých a několik docela zajímavých protivníků, takže se mi u toho tentokrát nechtělo zas až tolik spát jako tomu bylo u dvojky. Takový upír na chůdách patřil k tomu nejlepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. Což samozřejmě znamenalo, že i samotná atmosféra byla o pověstný fous lepší, ale ne zas o moc. Hodně scén se odehrávalo ve tmě a kamera a střih neodváděli zrovna nejlepší práci, takže občas byl děj poněkud chaotický a nepřehledný – což mělo samozřejmě především odpoutat pozornost od všech těch nedostatků.

 

Lussier se to pokusil oproti předchozím dílům okořenit i trochou té nahoty, však v Rumunsku viditelně našel dostatek dívek, které za nějakou tu zlatku odhalily své přednosti, nicméně ani to tomu nějak výrazněji nepomohlo. Co se hereckých výkonů týče, tak ani v tomto případě to nebyla žádná sláva, ale dvojice Jason Scott Lee a Jason London si v rámci svých možností odvedli své, no a Rutger Hauer coby Dracula zas tolik prostoru nedostal. Odkaz tak ničím nepřekvapil a tuto sérii ničím extra nevylepšil. V mých očích je to stejně jako dvojka podprůměrná záležitost, i když o trošku lepší. 


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat