0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 1. 2018

Inseminoid (1981)

Dosti nevyvážený scifi horor, ve kterém nechybí vraždy, zvrácená mimozemská forma života ani uječená hlavní hrdinka…

Na vzdálené planetě byli nalezeny pozůstatky mimozemské formy života a posádka projektu 12 Xeno zde provádí důležitý archeologický výzkum. Při průzkumu jedné z jeskyní na povrchu planety však dojde k nečekané explozi, která odstartuje sérii děsivých událostí. Podivnému chování jednoho z přeživších ještě ostatní zpočátku nevěnují příliš pozornosti, protože to považují za následky stresu, ale když začne být agresivní a způsobí smrt dalšího člena posádky, je kapitánka Holly nucena odsouhlasit jeho eliminaci. Jenže tím to nekončí. Následně je při průzkumu jeskyně napadena astronautka Sandy neznámým tvorem, který ji k její nevědomosti oplodní mimozemskými vajíčky. Během lékařské prohlídky ostatní na nic nepřijdou, ale i Sandy se začne měnit a z plaché dívky se stane běsnící maniak. Počet přeživších se začne rapidně snižovat a je jen otázkou času kdy nezbude nikdo, kdo by jí zastavil…



Režie: Norman J. Warren
Rok výroby: 1981
Délka: 93 min
Země: Velká Británie
Alternativní název: Horror Planet

Hrají:
Judy Geeson...(Sandy)
Robin Clarke...(Mark)
Steven Grives...(Gary)
Stephanie Beacham...(Kate)
Jennifer Ashley...(Holly)
...a další


Námět tohoto scifi filmu vypadal zpočátku velice slibně, ale bohužel se následně ukázalo, že jde jen o další průměrnou záležitost, odehrávající se ve vesmíru. Od vzniku kultovního Aliena se strhla doslova lavina jeho následovníků, ale většina z nich dopadla ještě mnohem hůře než tento film. Přiznám se, že největším lákadlem byl samotný název filmu a fakt, že se zde vyskytoval docela velký počet ženských postav. Proto je vám asi jasné, že jsem očekával (a nejen já) slušnou porci erotiky a pokud možno i porci zvrácené podívané. Nic z toho se však nekonalo. Tedy alespoň ne v takové míře, jak by bylo záhodno.

Přitom počáteční atmosféra nebyla vůbec špatná. Exploze a následné agresivní chování jednoho z astronautů sebou přineslo docela zajímavou atmosféru i porci napětí a nic nenasvědčovalo tomu, že bych se mohl dočkat nějaké průseru. Děvčata byla atraktivní, nechyběla krev ani násilí – no prostě co víc si přát. Jenže po oplodnění hlavní ženské hrdinky (na nahotu nakonec přece jenom došlo alespoň malé dávce), se vše začalo soustředit pouze na zmatené běhání po celé vesmírné lodi i mimo ní, postavy se začaly chovat vyloženě debilně a do toho všeho uvřeštěná Sandy, která mi po velmi krátké době začala doslova pít krev.

Což o to, Judy Geeson byla celkem pěkná holka, ale to její neustálé ječení se prostě nedalo vydržet. Navíc se slušná atmosféra začala postupně vytrácet a to i přesto, že počet mrtvých začal rapidně narůstat. Jenže co z toho, když herci podávali chabé výkony a jejich vraždy byly mnohdy dost směšné (tedy hlavně způsob jejich provedení). Tvůrci si prostě začali z diváků utahovat a dle mého se jim to vymklo z rukou. Zatímco první polovina byla hodně slušná, ta druhá byla její pravý opak. Což je vážně škoda.


Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat