0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 1. 2018

C.H.U.D. II: Bud the Chud (1989)

Ukrást mrtvé tělo z armádní laboratoře, se ukáže býti jejich největší chybou v životě. Nerozvážní studenti pak budou mít plné ruce práce, aby zastavili rozpoutanou zombie apokalypsu, která může zničit nejen jejich město, ale i celý svět…

Rebel Steve není zrovna vzorným studentem a neustále lítá v nějakém průšvihu. Kamarád Kevin je jeho pravý opak, ale je to právě ON, kdo se stane nechtěným spoluúčastníkem „ztráty“ mrtvoly, která byla určena na školní projekt. Oba mladíci se bojí tvrdého postihu ze strany vedení školy a tak se odhodlají k zoufalému činu. Společně ukradnou jiné tělo z nedaleké vojenské laboratoře a nedopatřením jej přivedou „zpět k životu“. Jenomže nemají ani tušení, že Bud je ve skutečnosti tajným projektem pod krycím názvem C.H.U.D. a že šlo o zmraženou mrtvolu, která je přenašečem zákeřného viru. Oživlá mrtvola jim samozřejmě uteče a jelikož má hlad, začne řádit v ulicích města. Lidé jsou pro něj totiž chutným zdrojem potravy a navíc se po kousnutí sami promění v další „Chudy“. Steve, Kevin a jejich kamarádka Katie se pokusí svou chybu napravit, ale armáda (ne)mrtvých se neustále rozrůstá a navíc mají v patách rozzlobenou armádu…



Režie: David Irving
Rok výroby: 1989
Délka: 84 min
Země: USA

Hrají:
Brian Robbins...(Steve Williams)
Bill Calvert...(Kevin)
Tricia Leigh Fisher...(Katie Norton)
Gerrit Graham...(Bud Oliver / Bud the C.H.U.D.)
Robert Vaughn...(plukovník Masters)
...a další


Je potřeba říci, že volné pokračování originálního filmu C.H.U.D se skutečně příliš vlídného přijetí u diváků nedočkalo. Snad kdyby se tento film jmenoval jinak, mohlo vše dopadnout úplně jinak, ale zavádějící název (přestože oba filmy spolu nemají nic společného) byl tím největším impulzem k nevraživosti, který se promítl v celkovém nepříliš lichotivém hodnocení dvojky. Což je však docela škoda, protože tahle blbůstka není zas až tak špatná podívaná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ač je to k nevíře, tahle zombie komedie se mi do jisté míry i líbila.

Především si mě tvůrci získali na svou stranu slušnou porcí „morbidnosti“ a černého humoru. Objevila se tu celá řada ujetých situací, u kterých jsem se pobavil, byly vtipné a ani jsem se u sledování moc nenudil. Navíc naši studentíci byli takříkajíc lehce odstrčeni do pozadí a mnohem větší prostor dostal Bud, který byl jasným tahounem celého filmu. Kromě něj mě zaujal i nakažený pudl – zvláště pak jeho scéna s pošťákem. Nemrtví prostě vládli tomuto filmu, na rozdíl od imbecilní armády a trapného Roberta Vaughna. Tohoto herce mám jinak rád, ale tady byla jeho postava vyloženě katastrofální.

Nicméně na logiku tu rovnou zapomeňte! To vás upozorňuji předem, protože scénář jako takový, obsahuje jednu vetší kravinu za druhou, takže je opravdu lepší u toho nepřemýšlet, prostě se jen pobavit u některých scén a přehlížet všechny ty kraviny a tupost scénáristy. Jinak se klidně může stát, že to vypnete v polovině filmu, nebo ještě dříve. Já tento kousek beru jako takový odpočinkový relax, který stačí vidět jednou – maximálně dvakrát za život. Nic moc jsem od toho nečekal a ani jsem nic pořádného nedostal.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat