0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 1. 2018

Lake Placid 2 (2007)

Poněkud bezzubé pokračování, přestože se v něm objevuje více krokodýlích čelistí než minule…

Během odebírání vzorků na jezeře Black Lake, je náhle jeden ze dvou ekologů násilně vtažen do vody a ta se záhy zbarví do ruda jeho krví. Frank se snaží svému parťákovi pomoci, ale výsledkem je, že zůstane držet jen jeho odtrženou ruku. Celý vyděšený se vydává informovat místního šerifa, ale ten se mu vysměje a považuje jeho historku za vymyšlenou. Ovšem jen do chvíle než uvidí pozůstatky po mrtvém. Společně se zooložkou Emily a Frankem se vydávají na jezero, aby prozkoumali místo, kde mělo dojít k napadení. I oni se však záhy stanou terčem obrovského krokodýla a jen se štěstím se jim podaří zachránit holé životy. Šerif Riley si vzpomene na historku o paní Bickermanové, která chovala obrovské krokodýly, ale až do teď to považoval za místní pověru a blábol. Prioritou se tedy stává nebezpečné zvíře chytit, nebo ještě lépe ho zabít. K tomu by jim mohl dopomoci lovec Struthers se svým pomocníkem Ahmadem. Jenže zdejší vody skrývají mnohem více „překvapení“ než by se na první pohled mohlo zdát, na což nebyl nikdo z nich připravený. Riley začíná být bezradný a to ještě netuší, že se k jezeru vydal i jeho syn Scott společně s několika přáteli…



Český název: Jezero 2
Režie: David Flores
Rok výroby: 2007
Délka: 84 min
Země: USA

Hrají:
John Schneider...(šerif Riley)
Chad Michael Collins...(Scott)
Sarah Lafleur...(Emily)
Alicia Ziegler...(Kerri)
Sam McMurray...(Struthers)
Joe Holt...(Ahmad)
Cloris Leachman...(Sadie Bickerman)
...a další


Poslední díl, který mi chybí na svém blogu zrecenzovat jsem odkládal hodně dlouho. Tato série totiž začala docela dobrým prvním dílem, ale poté začala její kvalita upadat do těžkého podprůměru a každý další díl být čím dál tím horší. Dvojka kvalit jedničky nedosahuje ani z poloviny a to doslova na všech frontách. David Flores je zárukou céčkové podívané – to jsem věděl už dlouho, protože jsem měl tu „čest“ vidět několik jeho filmů už dávno předtím, takže jsem nebyl nikterak překvapený, že ani zde své renomé nikterak nevylepšil. Dost mě však zamrzelo, že se scénáře opět ujal David E. Kelley (ten samý člověk, který napsal scénář i k jedničce), jenže tentokrát moc svého umu neukázal. Spíš by se dalo říci, že své nápady jen recykloval a některé z nich opět použil i do tohoto příběhu.

Přesto se tu po dějové stránce dá najít několik dobře promyšlených věcí, ale těch je opravdu jako šafránu. Stále více to totiž sklouzávalo spíše k hororové komedii /nebo parodii, než aby se diváci dočkali solidní hororové atmosféry. Množství situací totiž postrádalo logiku, přestože se tvůrci snažili o to, aby byly co nejvíce humorné – dost to zavánělo spíše trapností. Kecy o skautu, sexuální narážky, neschopnost a demence postav – to už dávno není nic nového, z čeho by si diváci měli cvrnknout do kalhot.

Dalším kamenem úrazu byl vzhled samotných krokodýlů. I v jedničce šlo o dost přehnanou záležitost, ale v některých situacích naháněly obrovské čelisti i strach, ovšem tady krokodýli vypadali až moc uměle, mnohdy šlo jen o rozmazanou animaci – stín ve vodě a to samé v bleděmodrém se dá říci i o jejich útocích na oběti. V jednom momentu tam nic není, aby se v dalším záběru jako mávnutím kouzelného proutku objevil obří krokodýl hned u nohou své oběti – která byla asi hluchá a hlavně slepá.

Od tohoto dílu se však především mužská část publika mohla těšit na jinou zajímavou věc, která jistě upoutá jejich pozornost. Jelikož hororových situací se tu moc nedočkáme a ani triky nejsou žádný zázrak, tak tvůrci sáhli po další osvědčené věci a tou byla nahota. I zde se dočkáme několika polonahých děvčat – většinou dívek z východu, které jsou levnější než druhořadé americké herečky. No a jelikož šlo o děvčata vcelku sympatické, bylo se opravdu na co dívat. Jenže ani to nezachrání tento film od celkového podprůměru.


Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat