0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 1. 2018

Nudo e selvaggio (1985)

Nepříliš známý dobrodružný film, ve kterém hraje nahota velmi podstatnou roli, bohužel kanibalů ani gore si tu moc neužijeme…

Prof. Pedro Ibañez společně se svou dcerou Evou přijíždí do malé brazilské vesničky, která se má stát jen krátkou zastávkou k cíli jejich cesty. Tím je téměř neprozkoumaná oblast v amazonském pralese zvaná Dinosaur Valley. Hodlá zde najít prehistorické fosilie, které by mohl pečlivěji prozkoumat a napsat novou knihu. Podaří se mu získat dvě místa v malém letadle, ale je nutností vzít sebou i zbytek pasažérů, protože toto místo je mimo klasickou leteckou trasu a pilot jej tam bere „na černo“. Cestující tak tvoří fotograf s dvěma pohlednými modelkami, veterán z Vietnamu John se svou manželkou Betty, profesor s Evou a mladý dobrodruh Kevin. Během letu se však letadlo dostane do silných turbulencí a havaruje uprostřed amazonského „pekla“. Samotný profesor, pilot a jedna z modelek havárii bohužel nepřežijí a ostatní jsou odkázáni jen sami na sebe, protože vysílačka nefunguje a letadlo je na kilometry vzdáleno od své plánované trasy. V džungli (pralese) však na nebohé přeživší čeká řada nástrah, na které nikdo z nich nebyl připravený. Od nebezpečných krokodýlů, hadů, piraní až po lidožravé domorodce a jejich počet se začne rapidně zmenšovat, stejně jako jejich šance na přežití…



Režie: Michele Massimo Tarantini
Rok výroby: 1985
Délka: 88 min
Země: Itálie / Brazílie
Alternativní názvy: Cannibal Ferox 2, Massacre in Dinosaur Valley

Hrají:
Michael Sopkiw...(Kevin Hall)
Suzane Carvalho...(Eva Ibañez)
Susan Hahn...(Belinda)
Milton Rodríguez...(John Heinz)
Marta Anderson...(Betty Heinz)
Leonidas Bayer...(Prof. Pedro Ibañez)
...a další


Předem je potřeba říci, že jeden z názvů toho filmu Cannibal Ferox 2 je dost zavádějí, nešlo o nic jiného než marketingový tah ziskuchtivých tvůrců. S mnohem známějším Cannibal Ferox (u nás známý pod názvem Ženy od hluboké řeky) nemá absolutně nic společného. Navíc jde především o dobrodružný film, takže o nějakém pokusu nesmazatelně se zapsat do éry filmů s kanibalskou tématikou rovněž nemůže být ani řeč. Lidožrouti jsou sice i zde, ale ve filmu se objeví jen na velice krátkou dobu a vše je více méně odbyto jednou „drsnější“ scénou. Takže i po této stránce budou nejspíš diváci dost zklamáni.

Nudo e selvaggio nabídne divákům především nahé děvčata, dobrodružný leč dost uhozený příběh a několik docela vtipných scén a soubojů. Z pohledu pánského publika musím říct, že co se nahoty týče, tak po této stránce jsem byl docela spokojený. Holky tu byly pěkné, rozhodně měly divákovi co ukázat, ale já přece jenom očekával trochu odlišnější podívanou. Téměř nulové gore, žádný pořádný zvířecí útok ani zabíjení živých zvířat – tohle prostě ke kanibalským filmům patří. Jenže tento kousek prostě není zástupce klasického kanibalského subžánru.

Přesto všechno bylo až udivující, že jsem se u toho ani moc nenudil. Postavy tu byly správně praštěné, akční scény úsměvné, pěstní souboje skutečně připomínali styl Hilla a Spencera a hlavně to jako celek bylo tak naivní, až mi bylo líto to přiřadit do odpadu. Zvláště když se u toho člověk od srdce zasmál. Zřejmě i to je jeden z důvodů, proč si Nudo e selvaggio získalo mé sympatie a pak samozřejmě samotná Suzane Carvalho. Jen škoda, že se místo těm pašerákům se nevěnovali tvůrci více kanibalům. Větší porce gore by tomu jen prospěla. Smůla, že tento film je prostě vším jiným, jen ne plnohodnotným kanibalským kouskem.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat