0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 1. 2018

Babysitter Wanted (2008)

Já to říkám pořád, že hlídat malé fakany, je mnohdy pěkně nebezpečné!!!

Mladá studentka historie umění Angie se právě nastěhovala na kolej. Její spolubydlící Erica jí však uvítá v hotovém „chlívku“, což těžce pobožná dívka jen těžko nese. Navíc si uvědomuje, že si musí co nejdřív najít nějakou práci, aby si přilepšila a koupila novou postel. Na univerzitní tabuli ji zaujme inzerát – Hledá se dívka na hlídání – a tak její další kroky míří na odlehlou farmu za městečkem, která patří rodině Stantonových. Jim a Violet působí jako milý pár a jejich malý synek Sam hned padne Angie do oka. S prací souhlasí a hned následující pátek si má odbýt svou premiéru, coby „Babysitterka“. Již delší dobu měla Angie pocit, že jí někdo sleduje a dnešní večer se pro ní stane nejhorší noční můrou. Ona i malý Sam se stanou terčem neznámého násilníka, který je však jen slabým odvarem toho, co se skrývá za „andělskými tvářemi“ majitelů farmy a jejich malého synka. I oni totiž mají své hrůzné tajemství…



Český název: Ďáblovo dítě
Režie: Jonas Barnes, Michael Manasseri
Rok výroby: 2008
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Sarah Thompson...(Angie Albright)
Bruce Thomas...(Jim Stanton)
Kristen Dalton...(Violet Stanton)
Kai Caster...(Sam Stanton)
Matt Dallas...(Rick)
Bill Moseley...(policista Dinneli)
...a další


Jde o další z dlouhé řady filmů, u kterých se ve vás během jejich sledování mísí nejrůznější pocity a ve finále vám nezbyde nic jiného, než jen zamávat nevyužitému potenciálu, odškrtnout si další položku (film) a jít zas o dům dál. Tahle směsice hned několika subžánrů je totiž do jisté míry skutečně chutná, jenže neustále budete hledat „ingredience“, které by ji dochutili k vaší spokojenosti a ony nikde. Přiznám se, že já patřím k těm, kteří by samotný úvod naprosto vypustili. První záběr na nebohou dívku totiž přišel příliš brzy a jedno eso z rukávu duo tvůrců vytratilo hned ze startu.

Následná půlhodina mi silně připomínala tuctovou teen komedii, kterak slušňoučká katolická dívka musí čelit všem svodům pekelného internátu i svým sexuálním tužbám, ale jelikož je to puťka, raději olizuje křížek, než něco jiného. Nu když už se konečně přesuneme do baráku na farmu, čekal tu na mě další nesympatický fracek s tupým výrazem – kterému jsem tu jeho proměnu nesežral za celou dobu ani jednou. Naštěstí jeho fotřík s maminkou nejsou zas až tak nevinní burani, jak by se na první pohled mohlo zdát a tak na nás vybafne i několik jakoby „gore scén“ – ovšem přístupnost byla zřejmě do 15 let, takže toho moc neuvidíte (neuvidíme). Ta gumová hlava ve kbelíku moc roztomile nevypadala.

Ještě štěstí, že tu hrála Angie Albright. Alespoň se bylo na co dívat, přestože svlíkat se jí nechtělo. Většina ostatních herců totiž byli totální dřeva a jejich reputaci moc nezachránil ani sám Bill Moseley. Ten tu totiž nehrál kupodivu žádného psychopata, ale obyčejného poldu a moc prostoru nedostal. Věřím však, že kdyby dostal roli otce, byla by to mnohem lepší podívaná. Atmosféru to však místy mělo vskutku dobrou, takže úplná katastrofa to určitě nebyla. Krev tu stříkala to zas jo, ale já čekal prostě víc…


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat