0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 1. 2018

Chopping Mall (1986)

Supermoderní roboti měli sloužit jako hlídači v nákupním centru, jenže vinou blesku se z nich během chvíle stanou vraždící stroje a chraň bůh toho, kdo se jim připlete do cesty…

Čtyři mladé páry, které pracují v nákupním středisku Park Plaza, se rozhodnou po zavírací době uspořádat párty k příležitosti narozenin jedné z dívek. Samozřejmě že potají. Alkohol i sex jsou v plném proudu, ovšem nikdo z nich nemá ani tušení, že blesk, který uhodil do budovy, měl za následek zkrat v centrálním zabezpečovacím počítači. Díky tomu se ze supermoderních robotů, kteří slouží jako „noční hlídači proti zlodějům“ stanou zabijácké mašiny. Jejich úkolem bylo zpacifikovat lupiče, ale nyní se přepnuli do módy, kdy musí odstranit každého vetřelce a pro omladinu se tak párty promění v zoufalý boj o přežití…



Český název: Obchodní dům hrůzy / Obchoďák smrti
Režie: Jim Wynorski
Rok výroby: 1986
Délka: 77 min
Země: USA

Hrají:
Kelli Maroney...(Alison Parks)
Tony O'Dell...(Ferdy Meisel)
Russell Todd...(Rick Stanton)
Karrie Emerson...(Linda Stanton)
Barbara Crampton...(Suzie Lynn)
Nick Segal...(Greg Williams)
John Terlesky...(Mike Brennan)
Suzee Slater…(Leslie Todd)
...a další


Jim Wynorski patřil svého času mezi docela slušné režiséry a některé z jeho filmů se dočkali celkem slušné divácké odezvy. Bohužel se jednalo o filmy z jeho úplných začátků. Postupem času začal plodit stále průměrnější béčka, až poslední roky klesl do úplných odpadních vod. Tento film je však ještě z jeho lepšího období a já ho počítám mezi ty docela povedené sci-fi horory. Navíc jsem se u něho skoro vůbec nenudil, což se mi u podobných filmů stává jen málokdy. Každému je nejspíš jasné, že se Wynorski zřejmě dobře bavil u filmu: Číslo 5 žije a zde se mu v hlavě zrodila ona inspirace k napsání scénáře.

Nesmíte však v žádném případě od toho očekávat žádné zázraky!!! I zde je totiž k vidění spousta nelogických momentů a to převážně v chování některých postav, ale na podobné neduhy jste si u těchto béček už přeci museli zvyknout. Jedno se však Jimovi musí nechat – vkus pro výběr hereček do svých „blbostí“ měl vždycky vytříbený. Jen co je pravda. Některé děvčata se nebála ukázat své ženské přednosti a tak si především pánové jistě přijdou na své. Kromě trochy té erotiky nebude chybět samozřejmě ani slušná porce mrtvol a některé mord scény vás jistě spíše rozesmějí, než aby ve vás vzbuzovaly hrůzu. Rozstřelená hlava jedné z postav se však povedla na výbornou.

Zápletka jako taková je sice plná klišé a po většinu času budeme sledovat pouze zběsilé utíkání z patra do patra a zase zpátky, ale občas dojde i na situace, které měly divákům zahrát na city. No já myslím, že to se sice moc nepovedlo (ty piruety mezi barevnými lasery vypadaly dost trapně), nicméně pořád jsem u toho, že nic jiného než ujeté béčko jsem ani neočekával – no a to jsem dostal. Takže v konečném zúčtování tomu nasolím trošičku lepší průměr.

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat