0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 1. 2018

SnakeHead Swamp (2014)

Před těmito predátory nejste v bezpečí ani na souši!

Mladík Chris nezažívá zrovna nejšťastnější období. Jeho bývalá láska se právě vdala a rodiče se chtějí rozvádět. Kamarádka Ashley mu nabídne rozptýlení v podobě výletu na lodi s přáteli a trochou toho alkoholu. Louisianské bažiny a močály jsou však pověstné množství nástrah v podobě hadů a aligátorů a tak jej jeho matka – místní rangerka Carley nabádá, aby na sebe dal pozor. Před nějakým časem si totiž bažina „vzala“ jeho bratra. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že nedaleko havarovalo nákladní auto, které převáželo geneticky upravenou rybu (hadohlavce). Agresivní predátor se dostal do řeky a díky svému vylepšení se dokáže rychleji adaptovat na své prostředí, neustále roste a rozmnožuje se nevídanou rychlostí. Následně se objeví první pohřešování lidé a Carley si vzpomene na starou voodoo kletbu, která nad tímto krajem visí již několik desetiletí. Je potřeba začít jednat, protože její syn se ocitl v epicentru všeho dění…



Český název: Smrtící hadohlavci
Režie: Don E. FauntLeRoy
Rok výroby: 2014
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Dave Davis...(Chris)
Ayla Kell...(Ashley)
Ross Britz...(Ian)
Terri Garber...(Carley)
Antonio Fargas...(William Boudreaux)
...a další


Pomalu začínám nabývat dojmu, že kdyby neexistovaly Louisianské bažiny a močály, tak třetina filmařů nemá co točit. Především pak ti jenž tvoří céčkové braky pro Syfy a podobně kvalitní společnosti. Již zmínka o „hadohlavcích“ ve mně probudila vzpomínky na takové „perly“ jako jsou filmy Frankenfish, nebo Snakehead Terror, takže mi bylo hned jasné, že tady se rozhodně kvalitní podívané nedočkám. Don E. FauntLeRoy nikdy nepatřil mezi dobré režiséry, ale občas se mu přece jenom nějakým záhadným způsobem podařilo natočit alespoň průměrnou (někdy i zábavnou) podívanou, což ovšem nebyl tento případ.

O čemž mimo jiné svědčí i nízké hodnocení na internetu, ale tomu já stejně nikdy nepřikládám příliš váhu, dokud daný film neuvidím na vlastní oči. Jenomže zde se moc kvalitní podívané nedočkáme a ani samotný příběh za moc nestojí. Scénárista se sice snažil přimíchat k obrovským rybám i trochu té voodoo tématiky, ale výsledek se ukázal býti nulový. Digitální ryby i krvavé cákance (navíc ještě dost špatně udělané) dnes již nikoho neohromí a přidáme-li k tomu ještě i špatné herecké výkony, bylo dílo zkázy dokonáno.

Sami moc dobře víte, že občas některé céčka dost nadhodnocuju, ale tady to rozhodně neudělám. Kromě několika zábavných momentů (stará babča se samopalem, nebo několik hlášek co ze sebe vypotit Ian) tu na moc kvalitních věcí nenarazíte. Jako celek to na mě působilo dost trapným dojmem a ještě jsem se u toho navíc po většinu času nudil.

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat