0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 1. 2013

There´s Nothing Out There (1991)


Být bláznem do hororových filmů má své plusy, ale i značnou nevýhodu…

Nick pozve svou přítelkyni Stacy a několik přátel na prázdninový pobyt na jeho chatě u jezera. No spíše rybníku. Tři páry si zde chtějí užít nějakou tu intimní chvilku a kupu srandy daleko od civilizace. Jediný člen party Mike, který jede sám, má z toho všeho jako správný hororový fanda obavy. Ovlivněn všemi shlédnutými filmy vidí za každým šustnutím a jiným zvukem masového vraha, lidožravou stvůru či mimozemské stvoření, které hodlá získat jejich skalp a ostatním tím leze na nervy. Ovšem jen do chvíle, kdy jejich chatu vezme útokem oslizlá a hlavně pěkně hladová příšera. Problémem ovšem je, že mu nikdo zpočátku nevěří a dokonce jej podezřívají, že to právě on jim chce zkazit jejich pobyt. Brzy však vyjde strašlivá pravda najevo a započne boj o holé přežití. 



Režie: Rolfe Kanefsky
Rok výroby: 1991
Délka: 91. min
Země: USA

Hrají:
Craig Peck ………………..(Mike)
John Carhart III …………..(Nick)
Bonnie Bowers …………...(Stacy)
Wendy Bednarz ………….(Doreen)
Mark Collver ……………..(Jim)
…a další



Tak tahle scifi-hororová komedie se vážně povedla a to i přes nepříliš zdařilé a hlavně levné triky. Právě ty však dodali filmu svůj nezaměnitelný půvab a společně se svým humorným pojetím, kdy si tohle béčko na nic nehraje, si mne tvůrci získali. Mám rád, když si ze svého díla dokáže scénárista a režisér v jedné osobě udělat srandu a jejich prvotním úmyslem je diváka především pobavit. Když se k tomu navíc přidá i několik „působivých“ mord scén, mávnu rukou i nad nedostatky, které se tu objevili. Samozřejmě nesmí chybět ani trocha té vkusné erotiky (no a především pohledné herečky) prominu i směšně vypadající monstrum a jeho laserovou show. V neposlední řadě nesmím opomenout ani několik trefných hlášek, kterých je tu dostatek.
Nechybí zde ani celá řada odkazů na známější filmy a některé scény se je i tak trochu snaží „parodovat“. O většinu z nich se podle očekávání postará hlavně náš milý Mike, který patří asi bezesporu k hlavním tahounům celého filmu hned vedle polonahých holek. Ty se zde obnažují v hojném počtu, nejde však o nic nevkusného, spíše jde o správné nažhavení před zdrcujícím finishem. Jelikož je příšera velmi čilá, mrtvých tu máme šanci vidět docela dost, bohužel vzhledem k malému rozpočtu právě její vzhled za moc nestojí. Celá mi přišla tak nějak gumová a hlavně pěkně hloupá. Díky tomu se však mohly zrodit právě ony humorné scény – tedy hlavní ingredience. 
Režisér Rolfe Kanefsky u mne získal své první plusové body a již brzy se budu muset poohlédnout po jeho dalších filmech. Jak jsem totiž zjistil, nejde o jeho jediný hororový zářez. Tenhle chlapík má rozhodně docela slušný talent k natáčení podobných hovadin. Jen by to chtělo, aby mu dal někdo do ruky trošku větší balík peněz – pochopitelně na vylepšení triků a efektů. Klidně bych uvítal i to samé herecké obsazení. 

Hodnocení:

60%

Žádné komentáře:

Okomentovat