0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 1. 2013

Chupacabra Terror (2005)

Plavba na luxusní loďi se změní v boj s krvelačným monstrem.

Agent Lance Thompson přijíždí vyšetřit krádež šperků a peněz, které zmizely z trezoru luxusní lodi Regent Queen. Ta právě vyráží na další plavbu a nikdo netuší, že jeden z pasažérů tajně naložil na palubu dřevěnou bednu, ve které se skrývá něco tajemného. Plavba probíhá v pořádku, boháči utrácejí své peníze v kasinu a Lance zatím ve svém vyšetřování moc nepokročil. Klid však brzy končí. Ve skladišti jsou nalezeni čtyři mrtví členové posádky a jejich těla jsou odporně zohyzděná. Začne pátrání po celé lodi, protože si všichni myslí, že uteklo nějaké dravé zvíře. Bohužel pravda je mnohem horší. Doktor Peňa se přizná, že v bedně převážel mýtického tvora Chupacabru, který měl sloužit k vědeckému bádání. Tvor je neskutečně chytrý, rychlý a hlavně pořád hladový. Počet pasažérů se začne snižovat a nikdo si neví rady jak ho chytit nebo zabít. Lance a kapitán musí rychle něco vymyslet.



Český název: Chupacabra: Temné moře
Režie: John Shepphird
Rok výroby: 2005
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
John Rhys-Davies ... (kapitán Randolph)
Dylan Neal ... (Lance)
Chelan Simmons ... (Jenny Randolph)
Giancarlo Esposito ... (Dr. Peña)
Mark Viniello ... (Chupacabra)
... a další


Tak a máme tady další film, který staví svůj děj na mytologické bytosti. Tentokrát se však jedná o velice slabé zpracování, které je spíš k smíchu, než abyste se u něj bavili. Režisér Shepphird se řadí k režisérům, kterým byste se měli vyhýbat velkým obloukem. Na svém kontě má zhruba šest filmů, ale ani jeden z nich nezaznamenal žádný větší úspěch. Většinou se jedná o velice podprůměrné televizní filmy, které jsou omylem filmografie. Neřekl bych, že je to jen otázkou malého rozpočtu, ale i jeho režisérské neschopnosti. V roce 1996 natočil trapnou komedii Snowboard Academy, která zcela po právu patří na csfd mezi 200. nejhorších filmů. Jeho další film, taktéž komedie Santa Trap nedopadl o moc lépe.

Na začátku tohoto filmu máme možnost vidět, jak kryptozoolog Peňa a jeho muži loví bájného tvora. Sice toho není moc vidět, ale alespoň se dočkáme několika podařených hlášek. Potom se přesuneme na luxusní loď, která je celkem slušně vybavená a určitě bych se v takové někdy rád projel. Tady sledujeme ze začátku nudné žvásty pasažérů, kteří nemají zrovna moc dobré vychování. Pořád se nic pořádného nedělo a já se začal nudil. Pak přišla scénka ze skladiště a zase ožil. Říkal jsem si, že teď už to bude paráda, ale potom zase nic. Útoky monstra byly rozmazané a pořádně jsem si ho nestačil ani pořádně prohlédnout. No a ono to zas tolik nevadilo, protože když už k tomu konečně došlo, byl jsem pořádně zklamaný. Uviděl jsem velice slabý kostým, který mě v žádném případě nemohl vystrašit. Gumová hlava se občas pěkně zakymácela a já si v duchu říkal, že mu spadne brzo z hlavy. Po hudební stránce se taky moc nepředvedli. Zaznělo zde několik melodií, které většinou doprovázely trhané scény, kdy pronásledovatelé naháněli monstrum, ale moc se mi nelíbili.

Chupacabra:
Tento tvor se údajně vyskytuje v Portoriku. Již více než sto let jsou z vesnic hlášeny případy, kdy tento tvor měl zaútočit na domácí zvířata a vysát je do poslední kapky krve. Je popsán jako hominoid připomínající zarostlou mužskou postavu, která má dosahovat výšky 1,5 metru. Jeho chlupy mají žlutou až tmavohnědou barvu, má tlamu plnou ostrých zubů. V roce 2000 bylo nalezeno a vyfoceno mrtvé tělo tvora, který se podobá popisu toho tvora. Nikdy ale nebylo prokázáno, že by mohlo jíst skutečně o Chupacabru.

Nejznámějším hercem je jistě John Rhys-Davies, kterého jistě všichni znáte z filmů Waxwork (1988) nebo z filmů o Indiana Jonesovi. Tento zkušený herec se objevil v desítkách filmů i televizních seriálech. Dylan Neal sice tak známý není, ale zahrál si už taky v několika filmech. Dokonce se objevil i v hororech, ale ani jeden z filmů neměl nikdy velký úspěch. Zahrál si ve filmech: Prom Night 3, Vampire Bats, Locusts, The President’s Man.

U tohoto filmu se jistě bát nebude. Ale pokud se chcete trochu pobavit, tak se na něj určitě podívejte. Alespoň uvidíte, co všechno se dá natočil. Filmový tvor nemá s legendou kromě svého názvu nic společného. Herecké výkony jsou podprůměrné a převažuje tady spíš nuda nad akcí. Nejhorší ze všeho je loď zabraná svrchu. Připadal jsem si jako při hraní nějakého lodního simulátoru.

Hodnocení:
Dávám 30% a to hlavně za scénky se starou babkou a jejím psem.

Žádné komentáře:

Okomentovat