0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 1. 2013

Club Dread (2004)

Komedie plná alkoholu, drog, sexu a vražd.

Srdečně vás zveme na náš ostrov Potěšení, který leží blízko kostarických břehů. Kokosový Pete a jeho ztřeštěný personál pro vás připravil spoustu drinků, jídla, drog, sexu a pořádnou dávku sprostých slov. Tak neváhejte a přijeďte. Hulení, chlast a sexuální radovánky však brzy skončí. Na ostrově začal řádit záhadný vrah, který začne zabíjet personál podle jedné písničky. Jeho ostrá mačeta nenechá nikoho v klidu a počet mrtvých rapidně narůstá. Ani to však nezabrání, aby naši hrdinové neprožili hromadu srandovních dobrodružství. Pokud máte rádi trochu černé komedie s příchutí masového vraha, tak film Klub hrůzy je pro vás tím pravým.



Český název: Klub hrůzy
Režie: Jay Chandrasekhar
Rok výroby: 2004
Délka: 119 min
Země: USA

Hrají:
Elena Lyons ... (Stacy)
Steve Lemme ... (Juan)
Bill Paxton ... (Coconut Pete)
Brittany Daniel ... (Jenny)
Paul Soter ... (Dave)
Jordan Ladd ... (Penelope)
... a další


Režisér Jay Chandrasekhar, ač nepříliš zkušený to chlapík, namíchal v tomto filmu pořádný koktejl černého humoru, který se některým z vás jistě zdál trapný, ale já jsem se celkem pobavil. Aby se o to zasloužil plnou měrou, zahrál si ve filmu jednu z hlavních rolí. Jeho vzhled dává náznaky k tomu, že drogy v tomto filmu musely být skutečné. Kromě tohoto snímku natočil i pár dalších. Jako například komedii Super Troopers o pětici policajtů, kteří vás při výkonu služby dokáží pořádně rozesmát. Dále pak akční film The Dukes of Hazzard nebo komedii Beerfest. Jeho díla jsou plné srandovních hlášek a lehce erotických scén. Pro něhoto hrozná nuda, pro mě dobrá zábava. Všechny tři filmy jsem viděl a můžu říct, že ani jeden mě nezklamal.

Hlavními aktéry je partička věčně nadržených pracovníků, kteří se spíše starají o svoje sexuální ukojení, než o spokojenost hostů. Prožívají různá milostná dobrodružství, kde nechybí nutná dávka srandy, hrají trapné hry v ještě trapnějších kostýmech, ale odměnou je jim dívčí striptýzek – tak to neberte. Kokosový Joe, který má spoustu skvělých písniček, jejichž vznik si nepamatuje, protože jeho největší zábavou kromě sexu jsou drogy a alkohol. Žádná holka mu neodolá.

Na ostrově koluje jedna legenda o Philu Colletymu. Kluk, ze kterého se stal mačetový vrah. A právě on se stal vzorem pro našeho vraha. Ten se prochází po ostrově v obřadní masce a zabíjí personál. Jeho vraždy jsou docela nápadité a pokaždé se objeví tam, kde byste ho nečekali.

Natáčelo se na krásném ostrově, který je obklopený písečnou pláží a ve svém nitru hustou džunglí. Mají tady nádherný bazén, spoustu alkoholu a drog. Takže je to vlastně kokosový ráj, kde bych chtěl strávit celý život. Co se týká scénáře, je velice jednoduchý a producenti se snažili moc věcí nekomplikovat a raději bavit diváky. I scénky, ve kterých se vraždí, jsou odlehčené černým humorem. Film celkově staví na hláškách a stupidním chování hlavních postav. Někdy se to dost přehánělo a vypadalo to dost trapně, ale podstata filmu není vystrašit, ale pobavit. Při scénách, kdy vrah zabíjí, toho moc nevidíme, ale občas se dočkáme dost netradičních situací, které mají jistou dávku originality.

Nejznámějším hercem je Bill Paxton, který zde ztvárnil Kokosového Peta. Jeho herecký talent jste spíš než tady mohli obdivovat ve filmech: Titanic, Apollo 13, Paranoia, Predator 2, Aliens.

Jako komedie se mi tento film velice líbil. Bohužel pokud mám hodnotit po hororové stránce, musím říct, že je to horší. Ti z vás, kdo mají rádi černé komedie plné sexuálního podtextu, budou jistě spokojení, ale ti, kdo od toho očekávají krvavý masakr, budou bohužel zklamaní.

Hodnocení:
Za pěkné holky, prostředí, některé slušné hlášky dávám 50%.

Žádné komentáře:

Okomentovat