0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 2. 2012

Psycho Beach Party (2000)

Poprvé mě český název nezklamal. Pohodlně se usaďte a děsná plážová párty může začít!
Florence a její kamarádka sledují v autokině nový hororový film. Společně s nimi je tam i spousta nadržených teenagerů, které film zas až tak nezajímá. Vše se změní, když je v jednom autě nalezena mrtvá dívka s podříznutým hrdlem. Policie však zatím nemá žádné stopy a poklidný život pokračuje dál. Na pláži se Florence seznámí s bandou bláznivých surfařů, kteří ji však odmítnou učit surfovat. Té se přece jenom podaří přesvědčit jejich vůdce Kanaku, a to hlavně díky její rozdvojené osobnosti, kdy se představuje jako Ann Boumenová (tato její druhá tvář mě celkem pobavila), aby jí začal učit. Nakonec se jí podaří se zařadit mezi chlapce a společně si užívají ,,kopec srandy‘‘. Do jejich životů vstoupí nová sousedka, ze které se vyklube herečka Bettina Barnesová, která se schovává před světem showbyznysu. Vrah však na sebe brzy znovu upozorní a další obětí se stává jeden z party surfařů. Začnou přibývat další vraždy a Florence nabývá zlého tušení, že za tím může stát i ona sama díky své rozdvojené osobnosti. Jak to doopravdy je a kdo za tím stojí, zjistíte jedině při sledování této černé komedie, která vás snad dokáže i místy trochu pobavit.


Český název: Opravdu děsná plážová párty
Režie: Robert Lee King
Rok výroby: 2000
Délka: 95 min
Země: Austrálie / USA

Hrají:
Lauren Ambrose ... ( Florence 'Chicklet' Forrest)
Thomas Gibson ... ( Kanaka)
Kimberley Davies ... ( Bettina Barnes)
Nicholas Brendon ... ( Starcat)
Matt Keeslar ... ( Lars / Larry)
Kathleen Robertson ... (Rhonda)
...a další

Jedná se o první dílo režiséra Roberta Lee Kinga, který se pokusil skloubit černý humor s detektivní zápletkou. Snaha se nedá určitě zapřít, ale nedostatek zkušeností a dost dřevění herci jsou hlavním důvodem, proč se to nepovedlo. Prostředí filmu, na které jsem celkem vysazený, bylo nádherné, protože písčité pláže a velké vlny mě vždycky motivují a nabudí zajímavé představy, kdy se na prknu proháním na vrcholku vln. Bohužel v tomto sportu jsem úplný začátečník a spíš bych se utopil.

Po trikové stránce budu taky spíše skeptický. Nic světoborného k vidění nebylo a je zcela jasné, že spíše sloužili k pobavení, než k vystrašení diváků. Jako příklad uvedu gumovou ruku v písku nebo umělou hlavu točící se na invalidním vozíku. Co bych ale taky mohl čekat k vidění u nízkorozpočtové černé komedie. Psychické výlevy hlavní hrdinky, která trpěla rozdvojením osobnosti, však celkem rozesmály. Bylo použito množství starých hlášek, které v českém znění vyzněly stejně směšně jako v anglickém. Jako příklad uvedu tuto: Koho tady mám ojet, abych dostala ten párek... Podobných ,,perliček‘‘ bylo k slyšení více.

Herecké výkony už ovšem tak k smíchu nebyly, spíše k pláči. Banda ne zrovna zkušených a známých herců předvedla trapné vystoupení, které by si za rámeček ani jeden z nich dát neměl. Kdybych byl jejich učitel, dostali by všichni za čtyři. Jedinou herečku, kterou znám více je, Kathleen Robertson. Objevila se ve filmu Scary Movie 2 či Beverly Hills 90210.

Hodnocení:
Celkem nudná komedie, která mě moc nenadchla a i když se v ní objevilo pár dobrých momentek, tak bych jí viděl tak maximálně na 30%. Pokud budete hledat o víkendu lepší zábavu, tak si raději pusťte českou fotbalovou ligu, kde bude k vidění lepší herecký výkon hlavních aktérů.

Žádné komentáře:

Okomentovat