0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 2. 2012

Puppet Master vs. Demonic Toys (2004)

Vražedné loutky čeká poslední souboj. Tentokrát se jim do cesty postaví ďábelské hračky, které jim budou rozhodně vyrovnaným protivníkem. Tento díl musíte brát s velkým nadhledem, protože uvidíte něco zcela odlišného, než na co jste byli zvyklí.
Robert Toulon pracuje, jako opravář hraček a loutek. Již delší dobu se pokouší podle poznámek z deníku svého předka oživit čtveřici loutek, které po něm zdědil. O loutky se zajímá i majitelka továrny na hračky Erika Sharpe. Její otec totiž upsal svou duši démonovi Baelovi výměnou za oživlé vraždící hračky, které jí teď slouží a dělají ochranu. Démon Beal má zase zájem o samotného Roberta a jeho dceru Alexandru, protože má nevyřešené účty z minulosti s Andre Toulonem. Teď se mu chce pomstít na jeho potomcích. Robertovi se nakonec podaří loutky přivést k životu, ale ještě než se nadá musí bojovat o holý život. Vražedné hračky jsou silným protivníkem, ale on má na své straně loutky, které se pustí do rozhodujícího boje a pokusí se démona i jeho služebníky poslat tam, kde patří.


Režie: Ted Nicolaou
Rok výroby: 2004
Délka: 88 min
Země: USA
Alternativní názvy: Puppet Master 9 / Demonic Toys 3

Hrají:
Corey Feldman ... (Robert Toulon)
Vanessa Angel ... (Erica Sharpe)
Danielle Keaton ... (Alexandra Toulon)
Silvia Šuvadová ... (Sergeant Jessica Russell)
Nikolai Sotirov ... (Julian)
...a další

Série Mistra loutkaře se přiblížila ke svému konci. Tentokrát jde o skloubení dvou filmových sérií, které má na svědomí producent Charles Band a společnost Full Moon Entertainment. Jenže tento film jde mimo tuto společnost i jejího dvorního producenta. Námět si vypůjčil Ted Nicolaou a předělal si ho podle sebe. Změnilo se doslova všechno, od hudby až po vzhled samotných loutek a hraček. Jestli k lepšímu musíte posoudit sami, ale mně se to moc nelíbilo. Filmu ovšem nelze upřít průměrná kvalita, protože když dokážete naprosto rozvrátit a zprznit všechno, na co byli fanoušci obou sérií zvyklí a přesto se vám podaří zaútočit humorem a kvalitními hláškami, které dokáží zaujmout - docílili jste svého a fanoušci vás zato neukamenují. Je to k nevíře, ale přesně to se stalo. Přestože je film špatný, tak se v něm najde několik nezapomenutelných momentek, které zcela změní váš pohled na toto dílo. Režisér Nicolaou má na svém kontě i několik zajímavých hororů, které určitě stojí za zmínku: TerrorVision (1986), Subspecies (1991), Vampire Journals (1997).

Atmosféra filmu připomínala spíš než horor odlehčenou černou komedii, protože za celý film neuvidíte ani jednu scénu, při které by vám mohly stát hrůzou vlasy na hlavě. Jak už jsem podotknul výše, je zde několik vtipných scének i hlášek, které určitě stojí za pozornost, ale jinak co se týká ponuré až mrazivé atmosféry je tento díl ze všech nejslabší. Hudební doprovod se rovněž změnil, protože už jej neměl na starost Richard Band a tak jsme neslyšeli ani tradiční úvodní skladbu, která nás provázela skoro všemi díly Puppet Master. Nová hudba byla celkem poslouchatelná a moc mi ani změna nevadila. To nejhorší na celém filmu je totiž něco zcela jiného.

Jakmile začal film, tak jsem se zhrozil. Loutky i hračky totiž byly pouze kopie těch původních. U hraček jste si toho všimli hned na první pohled. Jack Attack byl ještě hůř zpracován než ve dvojce. Jeho ďábelský smích byl pryč, ale zato dokázal neuvěřitelně řvát a způsobit tím ochromení svých nepřátel. Dokonce při tom jednomu týpkovi explodovaly oči. Z nebezpečného Grizzlyho se stal jen pouťový plyšák, který byl téměř neškodný. Poslední hračka Baby Oopsy Daisy se rovněž neuvěřitelně změnila, ale u ní mi to vadilo asi nejmíň. Panenka v kapuci a dírou na zadku byla opět plná sprostých hlášek a v plné síle. Změna se ovšem týkala i samotných loutek. Six Shooter a Blade z toho vyšli jakžtakž v pohodě. Jejich vzhled se nějak rapidně nezměnil (tedy hlavně na začátku). U Jestera to bylo už horší. Na hlavě měl trapnou oranžovou čepku s rolničkama a jiný obličej. Pinhead dopadl nejhůř. Naprosto odlišné tělo než v předchozích dílech. Hlavu měl stále malou, ale tělo i ruce výrazně zchudly a on vypadal jak po liposukci. Navíc loutky skřípaly jako roboti a měly naprosto nepřirozené pohyby. Poté, co ve filmu při jedné scénce trochu ohořely, je musel jejich pán vylepšit. Six Shooter tak měl místo svých koltů laserové pušky, Blade umělý hák i nůž, Jester dostal palcát a Pinhead nové kovové ruce. Takto vyzbrojeni se vydali na souboj s Demonic Toys.

Herecké výkony byly na průměrné úrovni a udržely film alespoň trochu nad odpadní vodou. V hlavní roli se představil herec Corey Feldman, hvězda několika pokračování legendárního slasheru Friday the 13th. Jeho protivnici si zahrála hvězda odpadních filmů Vanessa Angel. Zahrála si například ve Sabretooth (2002), Raging Sharks (2005) nebo Monster Night (2006). Ve filmu se dokonce objevila i slovenská herečka Silvia Šuvadová.

Hodnocení:
Přestože tento poslední film se moc nepovedl, nebudu nad ním lámat hůl. Po hororové stránce se producenti i režisér moc nevytáhli, ale dokázali mě alespoň docela slušně svými trapnými pokusy pobavit, a to se počítá. Jak jinak zakončit tuto sérii, než pořádným divadlem, na které se jen tak nezapomene. Jelikož jsem velkým fandou celé série Puppet Master nebude moje hodnocení zřejmě úplně objektivní a většina z vás se mnou nebude souhlasit, ale já prostě nemůžu dát míň než 50%.

Žádné komentáře:

Okomentovat