0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 2. 2012

Phantom Force (2004)

Objevený artefakt je bránou do pekla.
Bohatý sběratel Jack Bavaro sestaví speciální tým, který se pod vedením Marka Dupreeho má za úkol dostat na ztracenou ponorku. Ta údajně nalezla na mořském dně ztracený artefakt Hádův kámen a od té doby se neozvala. Neřekne jim ovšem, že kámen otevírá pekelnou bránu a tak nic netušící komando podnikne cestu na dno oceánu, z níž není návratu. Ponorku totiž ovládají pekelné síly, které zničí každého, kdo se jen pokusí dostat do blízkosti kamene. Dupree a jeho tým jim však budou více než vyrovnaným soupeřem a rozhodující bitva za záchranu Země může začít.


Český název: Mise
Režie: Christian McIntire
Rok výroby: 2004
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Richard Grieco ... (Mark Dupree)
Nigel Bennett ... (Jack Bavaro)
Tangi Miller ... (Potts)
Jim Fyfe ... (Cutler)
Jenna Gering ... (Rebecca Weaver)
...a další

Tento film odhalil dalšího adepta na cenu za nejhoršího režiséra hororového žánru. Uwe Boll už je z toho venku, protože ten dokáže občas natočit i nějaké to dílo, na které se dá dívat. Američan Christian McIntire ho v mnohém předčí. Zatím natočil asi šest filmů a z toho čtyři patří do odpadních vod. Tento film není žádnou výjimkou. My máme šanci vidět, jak se dá z průměrného a celkem zajímavého scénáře, natočit takový brak, jakým je právě tento film.

Když jsem si četl text distributora, tak se ve mně začala honit mlsná, protože slova jako ponorka, artefakt a pekelná brána vypadaly jako docela slušná podívaná, která se ovšem nikdy nekonala a ani konat nebude. Tento film zcela postrádá jakoukoliv atmosféru, která se za celý film objevila asi tak dvakrát, a to při příchodu démonů a smrti jednoho ze členů komanda. Jinak mi to spíše přišlo jako bych sledoval sci-fi komedii, a to po čertech špatnou. Alespoň že hudební doprovod se dal poslouchat, jinak bych umřel nudou.

Celý film staví na hodně slabých digitálních efektech, kterou jsou k vidění snad v každé scéně. Jejich úroveň je však na amatérské bázi. Můžeme vidět digitální moře, ponorky, zbraně, výbuchy – no prostě skoro všechno v mizerné kvalitě. Scénáristé se snažili do filmu propasírovat i několik hlášek, které nás měly usadit na zadek, ale ve finální fázi mě to spíš otrávilo, protože šlo pouze o trapné hlášky.

Filmaři se pokusili i o různorodé postavy a každé z nich dali různé schopnosti. Tedy spíše jen dvěma z nich. Dva měli mimosmyslové schopnosti vidět minulost či budoucnost, dokonce jedna ovládala i woodoo, pak tu máme lovce démonů, vědce, potápěče a novinářku. Démoni byli ztvárnění jako středověcí barbarští bojovníci, které nezranili obyčejné zbraně a své protivníky kosili sekerami a obřím kladivem. Nejtrapnější však byli makedonští vojáci, kteří jen podtrhli celkovou ubohost tohoto díla.

Nejznámějším hercem je Richard Grieco, který hraje především v televizních filmech a seriálech. Většina z nich však patří do podprůměrné kategorie a tak není divu, že o něj není moc velký zájem. Po pravdě Grieco nepatří zrovna mezi nejlepší herce a tak není ani divu, že svůj nejlepší výkon zatím předvedl v seriálu 21 Jump Street v době kdy z herectvím teprve začínal.

Hodnocení:
Film Phantom Force je velmi špatný sci-fi horor, který nestojí za ztrátu vašeho času. Kromě jediné scény, kdy zemře první člen komanda bych nenašel nic co bych vám doporučil vidět. Je to jen přehlídka špatných digitálních efektů, trapných hlášek a ještě horších hereckých výkonů. 20% s odřenýma ušima.

Žádné komentáře:

Okomentovat