0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 2. 2012

Pro kapku krve! (2001)

Nic není tak, jak se na první pohled zdá!
Mladá dvojice se vydává na túru, ale po cestě zabloudí a nemůžou najít cestu do města. Proto se rozhodnou vyhledat pomoc na starém hradě, který se tyčí na obzoru. Zde naleznou podivného starého muže, který jim nabídne nocleh a oni se rozhodnou zde přespat. Netuší však, že jejich hostitel s nimi má úplně jiné plány, než aby jim pomáhal. Jenže ani oni nejsou tím za co se vydávají…


Režie: Martin Doležal
Rok výroby: 2001
Délka: 13 min
Země: Česká republika

Hrají:
Martin Doležal
Václav Doležal
Miroslav Doležal
Jana Bartoňová

Nelze si nevšimnout, že tvůrci rozhodně nestaví na žádném originálním námětu, který by nás poslal do kolen. Přestože se pokusili o natočení humorné upířiny, je zřetelně po celou dobu vidět jejich nedostatek zkušeností. Po celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že snad nejhorší na celém filmu je tentokrát právě samotná kamera. Vím, že jde sice o amatérský snímek a pánové museli pracovat s minimálním rozpočtem, ale ta kvalita obrazu byla vážně příšerná. Možná vlastním nějakou špatnou verzi, ale dost o tom pochybuji.

Co se týká atmosféry, tak ta už byla poněkud lepší a místy se jim podařilo navodit docela příjemné chvíle. Těch bylo sice také poskrovnu, ale především díky hudebnímu doprovodu a pomocných zvuků jsem si přece jenom zlepšil poněkud náladu. Výběr prostředí tomu dozajista rovněž lehce pomohl, ale pořád jsem očekával, kdy se konečně začne dít nějaká pořádná akce. Té jsem se však i přes veškerou trpělivost nedočkal. Místo toho se ke konci objevilo několik humorných pokusů diváka alespoň trochu rozveselit, ale ani to nestačilo k tomu, abych tomuhle snímku dal alespoň průměrné hodnocení.

Možná tomu dopomohli i nepříliš přesvědčivé herecké výkony všech zúčastněných, kteří ze sebe rozhodně nevydali všech svůj potenciál. Nebo se ve všem pletu a křivdím jim, kdo ví? Autor se ve svých pozdějších dílech pokusil vyvarovat stejných chyb, které zde udělal a v některých si rozhodně vedl lépe.

Hodnocení:
Tentokrát však musím hodnotit slabými 40%, protože mě tenhle kousek prostě moc nebavil. 

Žádné komentáře:

Okomentovat