0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 2. 2012

Zomblies (2010)

Takhle nějak si představuji správný amatérský zombie film. Skupina vojáků vyráží na záchrannou misi a ta se brzy promění v krvavou bitvu o přežití.
Svět postihla obrovská epidemie a většina lidstva se proměnila v zombie. Ti co se nenakazili, žijí ve městech za velkou zdí, kterou chrání desítky automatických kulometů. O ochranu se rovněž starají vycvičená komanda vojáků, kteří čas od času podnikají nebezpečné mise a zabíjí zombie. Jednoho dne zachytí velitelství zoufalé volání o pomoc od skupiny lovců zombie, kteří se dostali do nesnází zhruba 15 mil od zdi. Je vybrána šestičlenná vojenská jednotka, která má zachránit přeživší. Nikdo však netuší, že zombie prošli nebezpečným vývinem, který je činí rychlejšími, chytřejšími a především mnohem nebezpečnějšími, než kdykoliv předtím. Záchranná mise se tak brzy promění v nemilosrdný boj o každý centimetr na cestě domů…

Režie: David M. Reynolds
Rok výroby: 2010
Délka: 50. min
Země: Velká Británie

Hrají:
David M. Reynolds …………( Jack)
Daniel Drew ………………..(Drew)
Scott Chester ………………(Nickel)
Shahriar Abdullah …………(Bear)
Simon Ball ………………..( Bull)
…a další


Britové jsou v poslední době jako posedlí při tvorbě nejrůznějších zombie filmů, z nichž je většina na jedno brdo. Ani tentokrát se kostra příběhu moc nemění, ale amatérský přístup režiséra Reynoldse mě dokázal i přesto zaujmout. Svému dílu dal pořádnou dávku akčnosti (což mi vůbec nevadí), rozhodl se pro krátkou stopáž (za což má moje velké díky) a divákům nabídl pořádná jatka i s menším rozpočtem.

Již od prvních minut jsem tak zůstal přilepený na obrazovce a světě div se, jsem se skoro vůbec nenudil. Bo na to nebyl ani čas. Přesně takhle si představuji zajímavě udělaný zombie snímek a kdyby jich bylo více takových, možná by mě začal tento žánr i bavit. Kromě Romera a filmu REC mě totiž zombíci zrovna moc neberou.

Když myslím krvavá jatka, tak to říkám doslova. Tvůrci si nebrali absolutně žádné servítky a naservírovali nám na stříbrném podnose hotové orgie pro správné labužníky. Gejzíry krve a pach spáleného prachu dovedou do extáze nejen vojáky či hladové zombíky, ale i samotného diváka. Přehlídka nejrůznějších ukázek likvidace obtížných nemrtvých určitě stojí za zvýšenou pozornost. Jedna scéna střídá druhou, atmosféra nabírá správné obrátky a zvukový doprovod navyšuje decibely.

David M. Reynolds musí být určitě zarytým fandou tohoto žánru, protože si nelze nepovšimnout jisté podobnosti (v určitých momentech) s mnohem slavnějšími kousky. Naštěstí není žádný břídil a svou prvotinou si dle mého názoru nastavil laťku hodně vysoko. Nezbývá mi než mu popřát hodně zdaru v dalším natáčení a už se těším na nějaký nový kousek.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat