0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 2. 2012

Prey (2007)

Výlet do africké divočiny měl stmelit jejich rodinné vztahy. Brzy se však promění v boj o holé životy.
Tom Newman letí do Afriky pracovat na nové vodní nádrži. Při té příležitosti vezme na menší dovolenou i svou rodinu. Novou manželku Amy a své děti: mladou dospívající Jess a syna Davida. Všichni kromě Jess jsou divočinou nadšení. Ta si pořád jen na něco stěžuje a navíc nesnáší svou novou macechu. Tom musí pracovat a tak rodině zajistí průvodce a terénní auto, aby si mohli užít jízdu po divočině. Ze začátku je výlet super a všichni jsou nadšeni, ale když se chce malému Davidovi na záchod a zastaví, všechno se změní. Průvodce jde s chlapcem stranou, aby mohl vykonat potřebu, když tu je napadne lev. Chlapec stačí doběhnout do auta, ale průvodce je na místě mrtev. Začíná tak boj o přežití. Americká rodinka, jejímž útočištěm je pouze auto, bez vody, jídla a kolem se prochází trojice hladových lvů. Pomoc je daleko a oni netuší jestli přežijí nadcházející noc.


Český název: Kořist
Režie: Darrell Roodt
Rok výroby: 2007
Délka: 92 min
Země: USA / Jižní Afrika

Hrají:
Bridget Moynahan ... (Amy Newman)
Peter Weller ... (Tom Newman)
Carly Schroeder ... ( Jessica Newman)
Conner Dowds ... (David Newman)
Jamie Bartlett ... (Crawford)
...a další

Máme tady další film z překrásné africké přírody. Filmy odehrávající se v tomto prostředí jsou skvostem filmového plátna. Ikdyž děj není zrovna nejlepší, každý z nás se může kochat krásou přírody a nádhernými zvířaty.

Režisér se držel osvědčeného tématu, kdy jsou lidé zavřeni v autě nebo minibusu a kolem krouží agresivní a hladová zvířata. Inspiraci mohl dostat například z filmu Cujo, kdy matku a syna terorizoval pes. Tady to jsou pro změnu lvi.

Chyby ve filmu se určitě najdou. Některé scény se zbytečně natahují, jsou kýčovité a bez nápadu. Na druhou stranu lze pochválit to, že zvířata jsou opravdová, žádné digitální potvory (teda až na pár scén). Někdy mi přišlo, že hlavní hrdinové jsou dost naivní a dělali chyby, u kterých se budete držet za hlavu.

Herecké výkony jsou uspokojující a hudba se taky k filmu hodí. Jde spíše o takovou hudbu, která bývá u dokumentárních filmů, takže k africkému tématu se hodí.

Hlavní roli dostala známá herečka Bridget Moynahan. Jde už o dost zkušenou herečku, která hrála v takových filmech jako jsou: Já, robot, Divoké kočky, Obchodník se smrtí. Její výkon bych vyzvedl asi ze všech nejvíc.

Pro mě je to lehce nadprůměrný film, odehrávající se v krásné přírodě, s pěknou herečkou v hlavní roli a trojicí nádherných lvů. Mě se osobně se tenhle film líbil a určitě stojí i za víc než jen na jedno podívání se.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat