0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 4. 2018

Terrifier (2017)


Máte hrůzu z klaunů? Máte mít proč…


Dvě mladé dívky Tara a Dawn se při návratu z Halloweenské párty rozhodnou zastavit v pizzerii na kus žvance, aby z nich alespoň trochu vyprchal alkohol, kterého toho večera vypily opravdu dost. To jestli budou schopny usednout za volant jim ani tolik nedělá starosti, jako podivná postava v klaunském obleku a masce, který je již nějakou dobu pozoruje. Nejprve si z něj dívky dělají legraci, ale po chvíli jim jeho divné chování začne nahánět strach. Po odchodu z pizzerie zjistí, že je jejich auto nepojízdné a tak Tara zavolá své sestře Vicky, aby pro ně dojela. No a zatím co na ní čekají, z rádia se ozve hlášení, že neznámý pachatel zavraždil dva pracovníky pizzerie, nedaleko od místa kde se nacházejí. To však nebudou jediné oběti, které toho večera v Miles County zaplatí při setkání s psychopatickým zabijákem Artem svým životem!!!



Režie: Damien Leone

Rok výroby: 2017
Délka: 84 min
Země: USA

Hrají:
Jenna Kanell...(Tara)
Catherine Corcoran...(Dawn)
Samantha Scaffidi...(Victoria “Vicky”)
David Howard Thornton...(Art)
Matt McAllister...(Mike)
...a další



Když jsem zhruba před pěti roky viděl stejnojmenný krátkometrážní kousek od stejného režiséra, byl jsem jeho tvorbou docela mile potěšen. Příběh o vraždícím maniakovi v kostýmu klauna, který pronásledoval mladou ženu, měl celkem slušnou atmosféru i ucházející gore. Což jsem samozřejmě musel ocenit nadprůměrným ohodnocením a již tehdy jsem ve svém komentáři „prohlásil“, že bych to chtělo celovečerní podobu. Samozřejmě jsem nebyl sám a Damien Leone přání diváků vyslyšel a tohle je po All Hallows' Eve další film, ve kterém se vraždící klaun Art objevil. Z finálního výsledku Terrifier jsem však mírně řečeno dost na rozpacích.

Přece jenom jsem očekával trochu něco jiného. Film jako takový není vůbec špatný, ale narazil jsem v něm na spoustu špatných věcí /prvků / situací, které mé prvotní nadšení zase velmi rychle zchladily. Náš zabiják byl skvělý – děsivá maska, jeho zvrácené choutky a brutální praktiky při zabíjení svých obětí – to vše bylo v naprostém pořádku a mé srdce nejednou zaplesalo radostí. Gore bylo rovněž docela slušné, atmosféra v první polovině jakbysmet, ale potom jakoby nastal jakýsi zlom a celková kvalita zažila strmý pád.

Na řadu přišly zdlouhavé pasáže o ničem, nesmyslné chování nejen postav ale i samotného Arta (ten travesty výstup, to bylo do prdele co a jak se stačil tak rychle „převléct“, aby stačil kuchnout toho druhého deratizátora?). Tvůrčí kouzlo pominulo a já začal být trošku znechucený. No trošku víc – přiznávám…Dostal jsem tvrdý direkt a rychle jsem se zase vrátil na zem. I takhle se dá pohnojit docela dobře rozjetý film. Co se hereckých výkonů týká, tak popravdě žádná velká sláva se nekonala, ale v rámci možností to bylo snesitelné. Děvčata však zcela převálcoval maník v klaunském obleku, který byl jasným tahounem celého filmu.

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat