0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 4. 2018

Psycho Cop Returns (1993)


Joe Vickers je zpět a zabíjení ho rozhodně nepřestalo bavit…


Larry a Brian plánují po skončení pracovní doby uspořádat pořádnou párty na počest rozlučky se svobodou svého kolegy. Jejich smůlou však je, že se na podrobnostech domlouvají v bistru nedaleko jejich práce, kde jejich rozhovor zaslechne psychopat v policejní uniformě Joe Vickers. Ten se už stačil vylízat z ran, které nedávno utrpěl a opět touží zabíjet. V kancelářích se skutečně večer rozjede velkolepá oslava, na které nechybí pořádná zásoba alkoholu ani trojice nažhavených striptérek. Kromě samotných účastníků se však v budově nachází i několik dalších pracovníků, kteří zde zůstali buď přesčas, nebo mají vlastní plány jak strávit hezký večer v „opuštěné“ budově. Jejich smůlou však je, že Vickers rozhodně nehodlá nechat nikoho naživu, protože zabíjení je jeho koníčkem a marné prosby o život rajskou hudbou pro jeho uši…



Režie: Adam Rifkin

Rok výroby: 1993
Délka: 80 min
Země: USA
Alternativní název: Psycho Cop 2

Hrají:
Robert R. Shafer...(policista Joe Vickers)
Barbara Niven...(Sharon)
Rod Sweitzer...(Larry)
Miles Dougal...(Brian)
Julie Strain...(Stephanie)
Carol Cummings...(Chloe)
...a další


Přestože dvojka je mnohými označována za velmi dobrý film, šel jsem do ní s opravdu velkými obavami. Jednička mě totiž zrovna moc neokouzlila, ale přesto jsem jí dal průměrné ohodnocení. A to především díky hereckému výkonu Roberta R. Shafera. Ten si vedl v roli šíleného policisty velmi dobře a některé vraždy stály skutečně za to. Za to s logikou si jednička zrovna moc nepotykala a nejvíc mě sralo to Vickersovo teleportování se kamkoliv. Naštěstí dvojka se vydala jiným směrem a to po všech stránkách. Což bylo jen a jen dobře. Bylo vidět, že změna režiséra tomu jen prospěla.

Adam Rifkin vědom si toho, že několikapodlažní budova není zrovna velké terno ve výběru prostředí, se musel uchýlit k věcem, na které jeho předchůdce zřejmě neměl dostatečné „koule“. Zvýšila se brutalita a samozřejmě nesměla chybět ani nahota. V jedničce jsme si museli vystačit jen s holkami v plavkách, ale tady je nám nabídnut přímo jiskřící striptýz trojice striptérek a jedna kancelářská soulož. Což samozřejmě potěší především pány. Dámy zde byly docela pohledné, no každopádně se nestyděli (to by nám ještě chybělo, když zde máme dvě pornoherečky a i další dámy se nechaly fotit pro pánské časopisy, nebo už měly s nahotou před kamerou jisté zkušenosti v jiných filmech).

Nahota však není rozhodně všechno! Joe Vickers má rád zabíjení a hlavně rád působí svým obětem pěknou bolest. Což zde splnil do puntíku. Vražd zde bylo požehnaně a na krvi se nešetřilo. Tu někomu zlomil vaz, tu někdo schytal kulku do hlavy, jiný se proletěl výtahovou šachtou, nebo si „užil“ volný pád ze střechy budovy – no co vám budu povídat. No a v neposlední řadě nesměly chybět ani policistovy hlášky, které si mě získaly již v prvním díle. Smysl pro černý humor mu každopádně nescházel. Dvojka tak byla skutečně o něco lepší, než předchozí díl. Takže lehce nadprůměrné hodnocení je zde tentokrát na místě a to zcela oprávněně.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat