0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 9. 2016

Sabretooth (2002)

 Hrát si na boha, se ve většině filmů nevyplatí...a tady to platí dvojnásob. Skupina začínajících průvodců se stane v horské krajině vítaným zpestřením jídelníčku šavlozubého tygra, který si pranic nedělá ze svých stvořitelů, které má v patách…

Ze zachované DNA se podaří genetičce Catherine stvořit prehistorického šavlozubého tygra. Při jeho převozu však dojde k nehodě a tento nebezpečný tvor se dostane na svobodu. Vyděšená Catherine a zbohatlík Bricklin, který se už ve snu topil v miliardách, jsou nuceni najmout zkušeného lovce divokých šelem Thatchera (ten samozřejmě netuší o co jde) a společně se vydávají po zvířecích stopách. Co čert nechtěl, zrovna v tu dobu se v okolních horách vydává skupina mladých průvodců na svou seznamovací tůru a je jen otázkou času, kdy zkříží cestu prehistorickému zabijákovi…


Český název: Mutant
Režie: James D.R. Hickox
Rok výroby: 2002
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Vanessa Angel...(Catherine Viciy)
David Keith...(Bob Thatcher)
Jenna Gering...(Casey Ballenger)
Josh Holloway...(Trent Parks)
John Rhys-Davies...(Anthony Bricklin)
Nicole Tubiola...(Lola Rodriguez)
...a další


Už je to hodně dávno, co jsem tento film viděl poprvé. No a musím se přiznat, že jsem tehdy nebyl zrovna moc střízlivý, takže jsem se na něj chtěl podívat v klidu znovu a možná přehodnotit své původní hodnocení. Nicméně ani na podruhé nehodlám měnit svůj názor, který jsem si onehdy v noci udělal. Je to sice céčko jak vyšité, ale viděl jsem už celou řadu mnohem horších filmů, ve kterých hraje hlavní úlohu digitální prehistorický tvor. Více méně je tento kousek neškodným odpočinkovým filmem, který pobaví (svou stupiditou i zpracováním), ale nějak výrazně neublíží.

Digitální potvora je vážně otřesná a většina jejich útoků je raději rychle přerušena střihem, nebo odvlečením oběti mimo záběr kamery. Takže si hororový fajnšmekr určitě nepochutná na vydatném (pestrém) menu, protože tvůrci jednoduše neměli zřejmě moc peněz. Stejně stupidní je i většina dialogů, které tu naše postavy doslova vypotí, ale zas na druhou stranu se tu alespoň nenudíte. Tedy alespoň já se u toho nenudil. Zvláště když tu hrála hned trojice pohledných hereček, takže se bylo na co koukat. Rovnou ale zapomeňte na nějakou erotiku. Na to asi taky nebyli peníze, takže "honiči" si musí vystačit se spodním prádlem.

Asi nejvíce mě potěšil Josh Holloway, který si v té domě mohl o své životní roli v seriálu LOST nechat ještě zdát. Nevedl si vůbec špatně, vzhledem ke stupidnímu scénáři. Zbytek osazenstva se už jen vezl na vlně podprůměru a sem tam vypotili nějakou tu hlášku, nebo někteří ani to ne. Opravdu nevím, proč se John Rhys-Davies propůjčuje k podobným rolím – bohatého chlápka, který si někoho najme, aby něco chytil...kolikrát jsme to už viděli a nejen v Anakondách. Nicméně o nějaké děsivé atmosféře se tu bavit nemůžeme ani omylem, natož tak o napětí – tyto pojmy jsem tu po většinu času nezaznamenal – tedy až na pár záchvěvů.  

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat