0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 9. 2016

Children of the Corn III: Urban Harvest (1995)

"Ten, jenž chodí mezi řádky" a jeho přisluhovači se tentokrát budou činit v Chicagu…

Po záhadném zmizení jejich otce v Gatlinu, jsou nevlastní bratři Joshua a Eli adoptováni manželským párem v Chicagu. Porterovi se jim snaží jejich pobyt co možná nejvíc zpříjemnit, ale nebude to nic jednoduchého. Zatímco starší Joshua se snaží ve škole zapadnout mezi své vrstevníky a rychle si najde i pár kamarádů, tak mladší Eli se stává stále více uzavřenějším a svým způsobem i děsivějším. V opuštěné továrně začne potají pěstovat kukuřici, kterou si přivezl z domova, aby mu byl “Ten, jenž chodí mezi řádky” stále na blízku a pomalu začne spřádat své ďábelské plány. Svým kázáním si získává stále více příznivců a ti jenž se mu postaví do cesty, za podivných okolností umírají. Joshua si až příliš pozdě uvědomí, co je jeho nevlastní bratr zač, ale jak ho zastavit…


Český název: Kukuřičné děti 3: Sklizeň ve městě
Režie: James D.R. Hickox
Rok výroby: 1995
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Daniel Cerny...(Eli)
Ron Melendez...(Joshua)
Jim Metzler...(William Porter)
Nancy Lee Grahn...(Amanda Porter)
Mari Morrow...(Maria Elkman)
...a další


Konečně přišel na řadu poslední díl do skládačky této série, kterou mám tímto na svém blogu kompletně zrecenzovanou. Po výborném prvním dílu však následoval razantní sešup směrem dolů, co se kvality týče. Slabý druhý díl byl obrovským zklamáním a trojka není o nic lepší. Řekl bych, že je na úplně stejné (čili podprůměrné) úrovni. O moc lépe si však nevedli ani další pokračování a že jich bylo opravdu požehnaně. Na úvod bych chtěl podotknout, že se mi líbil nápad scénáristy přesunout děj z venkovského prostředí kukuřičných lánů do víru velkoměsta. No a Hickox se toho alespoň v první polovině zhostil docela dobře. Jenomže potom se to celé zkazilo a otřesný konec jen podtrhl celkový zmar a zmařil veškeré naděje diváků na lepší zítřky.

Zatímco většina lidí nadávalo na výkon malého kazatele, tak mě se Eli líbil asi nejvíc z celého filmu. Ty jeho ďábelské úšklebky a škodolibosti které vyváděl, se mi vůbec nezdály špatné. Když k tomu navíc připočítám i těch několik zajímavých mordů (bezdomovec, scéna s trubkou či sociální pracovnicí), měl jsem dojem, že tohle prostě špatně dopadnout nemůže. Jenomže to jsem se šeredně mýlil. Ve chvíli kdy se na scéně objevilo to kukuřičné monstrum a panenky – coby oběti – stala se z toho jedna velká kokotina. Opravdu nechápu, proč se to celé zvrtlo v něco tak odpudivého, ale do té doby jsem si nemohl moc stěžovat.

V menších rolích se tu objevilo několik známějších tváří. Kupříkladu dvojice ovládaných studentek zde ztvárnily dvě později známé herečky Ivana Milicevic a Charlize Theron. Zvláště druhá jmenovaná si tímto filmem nastartovala velice zajímavou kariéru. Ano, byla to ta dívka, které kukuřičný šlahoun vjede mezi nohy ke konci filmu...Byla opravdu škoda, že dobře našlápnutá atmosféra (kterou slušně vyplňovalo několik černě laděných scén), se ke konci filmu změnila v totální fiasko. Jediným štěstím je, že trojka není nejhorší díl celé série. První polovina jí zachránila od odpadního hodnocení.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat