0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 9. 2016

Critters 2: The Main Course (1988)

 Critters se nepodařilo zcela vyhladit a tato chyba může mít nedozírné následky...

Při lovu jedné z mezigalaktických příšer dostanou Ug, Lee a Charlie rozkaz, vrátit se zpátky na planetu Zemi a dokončit svůj úkol. Ukázalo se totiž, že Critters ještě před svým zničením, stačili naklást vejce. Ty se „úplnou“ náhodou dostanou do rukou Bradovy babičky, která je donese na právě probíhající velikonoční výstavu. Její vnuk se za ní přijel podívat na návštěvu, ale musí se neustále potýkat s posměšky ostatních obyvatel, kteří jeho historce nikdy neuvěřili. To se však změní ve chvíli, kdy se vyklube nová generace krvelačných příšerek a začnou terorizovat celé město. Nikdo před nimi není v bezpečí, ale pomoc je naštěstí za „rohem“…



Český název: Critters 2
Režie: Mick Garris
Rok výroby: 1988
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Don Keith Opper...(Charlie)
Terrence Mann...(Ug)
Scott Grimes...(Brad)
Liane Curtis...(Megan)
Barry Corbin...(Harv)
...a další


Jak bývá u podobných sérií zvykem, netrvalo to dlouho a po úspěchu prvního dílu, přišlo pokračování. Tvůrci svůj děj umístili přesně o dva roky později a my se tak po úvodním vesmírném dobrodružství přesuneme zpět do amerického zapadákova. Brownovi se sice odstěhovali, protože se stali terčem posměšků svých sousedů, ale zůstala tu jejich babička – což byl důvod proto, aby se hrdina Brad mohl vrátit. Už to sice nebyl ten malý rošťák, ale pořád patřil k hlavním tahounům celého filmu. O mnoho více prostoru však dostali i samotní lovci odměn a především bývalý ochmelka Charlie. Což potěšili skalní fandy Critters asi nejvíc.

Tentokrát se však jedná především o akční černou komedii a tak hororová podstata filmu byla přesměrována na vedlejší kolej. Nebojte se, i tentokrát zde budou umírat lidé, ale přece jenom se atmosféra spíše soustředila na svou humornou podstatu, nežli by se tu diváci dočkali pořádné dávky napětí. Naštěstí se chlupaté potvory opravdu hodně činily i zde a tak o „morbidní“ zábavu rozhodně nepřijdete. Čeká nás slušná várka ujetých situací i hlášek, které většině diváků dozajista zvednou náladu. O tu se mimo jiné postarají i naši lovci a zvláště pak nerozhodný Lee, který si jako vždy nemůže vybrat, do koho by se převtělil tentokrát. Škoda, že se nerozhodl pro Freddyho…

Dočkáme se i několika vypjatých emočních situací, které můžou někoho i docela zarmoutit. Ale hlavním záměrem bylo diváky hlavně pobavit a to se tvůrcům povedlo. Zvláště prostřední pasáž je docela vydařená (šerif v kostýmu zajíce, Critters ve fastfoodu,…). Závěr je sice dost přemrštěný, ale určitě se najde množství lidí, kteří dokáží scénáristovi a režisérovi v jedné osobě odpustit. Dvojka sice lehce zaostává za prvním dílem, ale pořád je to slušná podívaná. Je jen velká škoda, že následující díly už měli sestupnou kvalitu. 

Hodnocení:
70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat