0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 9. 2016

Crow: Salvation, The (2000)

 Do třetice všeho dobrého a zlého, přivede mystická vrána ze záhrobí další nebohou duši...

Alex Corvis dnes bude popraven na elektrickém křesle za vraždu své přítelkyně Lauren. Za vraždu kterou nespáchal. Policie však nikdy nenašla žádné důkazy prokazující jeho nevinu, ani záhadného muže se zjizvenou rukou. Když byla poprava vykonána a jeho tělo odvezeno do márnice, všechno tím mělo skončit a skutečný vrah neměl být nikdy dopaden. Jenomže to by to všeho nesměla vstoupit vyšší moc v podobě mystické vrány – strážkyně mrtvých. Alex tak dostane druhou šanci a hodlá jí využít k očištění svého jména a dopadnutí vraha své přítelkyně. Během své cesty pomsty však odhalí mnohem více, než by kdy doufal. Jenomže tím dostane do ohrožení života i sestru své zesnulé přítelkyně Erin…


Český název: Vrána 3: Návrat
Režie: Bharat Nalluri
Rok výroby: 2000
Délka: 102 min
Země: USA / Německo

Hrají:
Eric Mabius...(Alex Corvis / The Crow)
Kirsten Dunst...(Erin Randall)
Fred Ward...(kapitán)
William Atherton...(Nathan Randall)
Jodi Lyn O'Keefe...(Lauren Randall)
...a další


Jeden by si řekl, že tato série už nám nemá co nabídnout, protože zase se tu rozehraje „obehraná písnička“ v podobě další nepotrestané smrti a velkého návratu ze záhrobí. Jenomže režisér Nalluri nechtěl jen prach-sprostě kopírovat jedničku, jako to udělala dvojka a pokusil se v tomto nesmrtelnému příběhu zanechat i vlastní stopu. Sice se mu to povedlo tak napůl, ale rozhodně nemůžu říci, že by byla trojka špatným filmem. Sice jde o průměrný počin (protože výborné jedničce se opravdu nic nevyrovná), ale divák se u toho ani moc nenudí, což bylo jen dobře.

Příjemnou změnou byla zkorumpovaná policie, namísto dalšího gangu stupidních idiotů. Policajti se totiž umí taky bránit a tak to náš „zmalovaný“ hrdina nebude mít tak jednoduché. Místy nám tak některé scény nabídnou slušný akční náboj i menší dávku napětí, za kterou budeme odměněni několika nádhernými explozemi a slušným hudebním doprovodem. Právě tyto prvky musím ocenit nejvíc. Trošku však musím tvůrce pokárat, že doslova odstrčili hororovou podstatu této série do pozadí.

To herecké výkony už tak úžasné nebyli. Kirsten Dunst jsem nikdy nepovažoval za nějak zvláště dobrou herečku a ani tentokrát nevystoupila ze svého stínu. To samé se však dá říci i o Fredu Wardovi, od kterého jsem tedy čekal mnohem více. No a Mabius nemá na to, aby sám utáhl celý film. Přesto podal docela sympatický výkon. Takže když to celé sečteme, byl jsem o něco více spokojený, nežli tomu bylo u druhého dílu. Navíc jsem strašně rád, že mám na svém blogu konečně kompletní další sérii. 

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat