0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 9. 2016

Death Tunnel (2005)

 Lepší místo na hraní si opravdu najít nemohli. Ponuré sanatorium s děsivou minulostí, která znovu ožije...

Po vypuknutí takzvaného „Bílého moru“ umírali tisíce lidí. Bylo potřeba s tím něco udělat a tak bylo vybudováno obrovské sanatorium, kde byli umístěni všichni nakažení. Společně s nimi zde vedení sanatoria provádělo tajné pokusy a snažili se nalézt lék na úplné potlačení nemoci. Ty však většinou dopadli špatně a aby se veřejnost nikdy nedozvěděla skutečný počet obětí, byla v podzemí vybudována šachta na „odklízení“ mrtvých...Uběhla řada let a ze sanatoria už zbyl jen zchátralý komplex. Nyní je však má sanatorium posloužit k zábavě partičky studentů. Ti na místo odvezou pět dívek a každá z nich, musí vydržet pět hodin v této pětipatrové budově. Vypadá to na lehký úkol, ale jak už to tak bývá, něco se pokazí...Hrůzná minulost tohoto místa se totiž opět probere k životu a žádá si novou krev…



Český název: Tunel smrti
Režie: Philip Adrian Booth
Rok výroby: 2005
Délka: 97 min
Země: USA

Hrají:
Steffany Huckaby...(Heather)
Annie Burgstede...(Tori)
Kristin Novak...(Ashley)
Melanie Lewis...(Devon)
Yolanda Pecoraro...(Elizabeth)
Jason Lasater...(Richie)
...a další


Jeden by si řekl, že může jít o kvalitní duchařskou záležitost, ale i tady platí pořekadlo: že zdání může klamat“. Jde totiž jen o další tuctovou duchařinu, která sebou přináší klasickou várku žánrového klišé, špatných hereckých výkonů a hlavně režisérovu absolutní neschopnost. Jediným opravdu poutavým prvkem je seznámení s děsivým místem (které údajně skutečně existovalo). Díky tomu se má představivost rozjela na plné obrátky a to i díky zajímavým flashbackům z minulosti.

Ponuré sanatorium, potemnělé chodby, dobové fotografie i zbytek zařízení měl dopomoci navodit strašidelnou atmosféru, která se tu ovšem po většinu filmu vůbec neobjeví. Režisér Booth se sice snažil co mohl, ale ani jeho vykrádaní ledasčeho mu v tom nepomohlo. Duchové zemřelých, přízraky nahánějící hrůzu to všechno by bylo ještě v pořádku, kdyby tady nezačal úřadovat zběsilý střih, který z toho udělal směsici nahodilých scének a nepřehledný maglajz, jenž vám brzy začne lézt doslova na nervy. Když už na nás zpoza rohu vykouklo „vyděšené“ napětí, tak hned samo leklo a zase rychle uteklo. A to myslím smrtelně vážně, protože místo aby divák ječel hrůzou, tak se bude spíše nudit.

Jediné kdo tu tak budou ječet, je naše pětice dívek. Jejich představitelky sice hrály otřesně, ale zato byly opravdu luxusní (co se vzhledu týče), takže se bylo alespoň na co dívat. To je však dost málo, když očekáváte nefalšovanou porci hororové podívané. Takže si můžeme udělat další čárku na seznamu a již se k tomu nikdy nevracet. Bohužel nevyužití potenciálu, který se tu přímo nabízel, mě už nepřekvapuje. Je to nešvar moderní doby a podobnými nedostatky se může „pyšnit“ každý druhý film natočený po roce 2000.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat