0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 9. 2016

From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money (1999)

 Vykrádat banku s upíry se nevyplácí!!!

Poté co při vězeňském transportu uteče nebezpečný vězeň Luther, navštíví šerif Lawson vychytralého zlodějíčka Bucka, který byl jeho kumpánem. Ten samozřejmě o ničem neví, ale hned jak se zavřou za policisty dveře, domluví se ze svým parťákem na další loupeži. Hodlají se podívat na zoubek jedné bance v Mexiku. Buck proto neváhá přibrat několik osvědčených zlodějů a vyráží na smluvené místo. Luther však mezitím narazí na pouštní bar Titty Twister a jeho podivnou obsluhu. Když se později připojí k ostatním, je na něm něco zvláštního. Během loupežného přepadení si Buck všimne, že se většina jeho kumpánů chová divně a k jeho zděšení si uvědomí, že se z nich stali upíři…



Český název: Od soumraku do úsvitu 2: Krvavé peníze
Režie: Scott Spiegel
Rok výroby: 1999
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Robert Patrick...(Buck)
Bo Hopkins...(šerif Otis Lawson)
Duane Whitaker...(Luther)
Muse Watson...(C.W. Niles)
Raymond Cruz...(Jesus)
Brett Harrelson...(Ray Bob)
...a další


Po úspěšném prvnímu dílu režisérské dvojice Robert Rodriguez a Quentin Tarantino netrvalo dlouho a vzniklo volné pokračování této upíří ságy. Oba pánové film posvětili tím, že se na něm podíleli jako producenti. Natěšení diváci se chlácholili tím, že do režisérského křesla usedl zkušený Scott Spiegel, ale ruku na srdce – ten to moc nezvládl. Mnozí považují tento díl za nejhorší z celé série a velký propadák, ale já s nimi nesouhlasím. Já totiž moc nebyl okouzlený ani z jedničky. Celá tato série je v mých očích jen obyčejným průměrem a nic víc.

I tady se režisér soustředil hlavně na akční podstatu filmu a ta se mu jakžtakž povedla. Milovníci béčkových efektů si přijdou na své, ale nečekejte žádné zázraky. Protože ti chrasticí kostlivci byli asi vrcholem tohoto kousku. To samé v bledě modrém platí i o kvalitě samotného scénáře. Opět se tu dočkáme celé řady žánrového klišé (jak já to slovo nesnáším) a vypůjčených nápadů odjinud. To už se ovšem u podobných filmů stává samozřejmostí, takže nad tím nezbývá, než mávnout rukou. Jednička však přece jenom měla v něčem navrch a to především v povedeném úvodu a kvalitě černého humoru. Ten se zde objevil taky, ale nebyl až tak zábavný, jako tomu bylo minule.

Musím však pochválit výběr herců. Muse Watson a Raymond Cruz odvedli svůj standardní výkon – za které se rozhodně stydět nemuseli. To Robert Patrick se již několik let hledá, ale Terminátora už asi nic nepřekoná. Tady si ale nevedl zas až tak špatně. Opět se tu v menší roli objevil i Danny Trejo, ale ten zde nedostal příliš mnoho prostoru. On celkově tu byl upíří bar jen jako jakási povinná vsuvka – protože si ho tentokrát příliš neužijeme. To mě trochu mrzelo, ale v trojce si to náležitě vynahradíme. 

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat