0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 9. 2016

I Know Who Killed Me (2007)

 Lindsay Lohan, záplava modré barvy a céčkové triky – to vše je k vidění v údajně nejhorším filmu roku 2007.  

Obyvatelé New Salemu jsou vyděšeni ze série nedávných únosů a vražd mladých dívek. Poslední známou obětí se stává mladá Aubrey, nadaná studenka a začínající spisovatelka. Po několika dnes je nalezena zbídačená v příkopu nedaleko silnice, ale když se dívka probere, tvrdí, že její pravé jméno je Dakota a žádnou Aubrey nezná. Doktoři to zprvu přičítají šoku který prožila, ale brzy se ukazuje, že by všechno mohlo být jinak. Dakota začíná mít podivné noční můry, ve kterých vidí sebe samu. Že by snad měla utajené dvojče, které jí volá o pomoc? Dívka se rozhodne pátrat na vlastní pěst i za cenu ohrožení vlastního života a pomalu začne rozplétat děsivé tajemství i samotnou totožnost sériového vraha…



Český název: Vím, kdo mě zabil
Režie: Chris Sivertson
Rok výroby: 2007
Délka: 101 min
Země: USA

Hrají:
Lindsay Lohan...(Aubrey Fleming / Dakota Moss)
Julia Ormond...(Susan Fleming)
Neal McDonough...(Daniel Fleming)
Michael Adler...(Dr. Alex Dupree)
Thomas Tofel...(Douglas Norquist)
...a další


Další z řady mnou raději „zapomenutých“ filmů přišel v mém pořadači na řadu a jediný důvod k jeho opětovnému shlédnutí, bylo opět jen napsání krátké recenze na tento blog. Diváky i kritikou doslova rozcupovaný mysteriozní thriller/krimi, které lehce koketuje i s hororovým žánrem. Občas si říkám, proč vůbec některé filmy vznikli a hlavně proč mají některé známé osobnosti potřebu hrát v podobných kýčích. Teď mluvím hlavně o Julii Ormond, kterou jako dobrou herečku docela uznávám. Zbytek osazenstva vlastně ani nestojí za řeč.

Celulitidová Lindsay, nebo vymetačka mejdanů jak chcete a její neslavný vstup do hororového žánru. Příběh o dvojčatech a maniakovi jenž rád uřezává ruky a nohy mladým dívkám mě zrovna moc nenadchnul. Teenagerskou hvězdičku Lindsay Lohan moc v oblibě nemám a přestože se jí několik filmů povedlo si myslím, že by měla raději zůstat v dnešní době už jen u toho chlastu. Děj filmu se neskutečně vlekl, atmosféra stagnovala na nezajímavých pasážích a amatérských tricích,
jenž mu měli dopomoci k navození jakého si mysteriozního puncu.

Místo toho zde byla k vidění jen fušeřina a gumové prstíky, jenž si v klidu připnete sponovací jehlou. Ani se moc nedivím, že film dostal pořádný počet ocenění Zlatých Malin (celkově osm) což je asi rekord. Z kdysi populární herečky se postupem času stává troska, která by měla zůstat raději u toho tančení kolem tyče. To jí docela šlo a celkem jí to i sedlo. I kvůli tomu tenhle film neodsunu do odpadních vod, ale nějaký ten bodík mu přece jen dám. Občas se tu přece jenom objevilo několik slibných momentů, které mě dokázali probrat z letargie a polospánku. 

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat