0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 9. 2016

Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000)

 Pojďme se podívat, co se odehrálo po nalezení filmového materiálu rádoby pohřešovaných studentů…

Burkitsville se přes nelibost místních obyvatel stalo vyhledávaným místem senzacechtivých turistů, kteří chtějí blíže poznat místo, kde se odehrál dramatický příběh třech studentů, kteří zde točili dokument o legendární čarodějnici. Ne všichni jsou však náporem cizinců zhnuseni, někteří z turistického ruchu docela prosperují. Jedním z nich je i Jeffrey, který přes internet prodává nejrůznější sběratelské předměty a nabízí i své služby průvodce. Podařilo se mu nalákat čtveřici „dobrodruhů“, kteří chtějí zažít pořádné dobrodružství a detailně se seznámit s pochmurným místem i místní legendou. Jeffrey je proto zaveze k ruinám domu Rustina Parra – údajného vraha několika dětí, který je měl zabít pod vlivem kouzla zlé čarodějnice. Nastaví kamery, započnou alkoholické radovánky u ohně, nechybí drogy, ale něco se zvrtne...Přestože se jim zdá, že nikdo z nich nezamhouřil ani oka, mají totální výpadek paměti, zničené vybavení, podivné znaky na těle a jedna ze členek výpravy potratí. Ta největší hrůza však na ně ještě čeká…



Český název: Záhada Blair Witch 2
Režie: Joe Berlinger
Rok výroby: 2000
Délka: 90 min
Země: USA


Hrají:
Jeffrey Donovan...(Jeffrey Patterson)
Kim Director...(Kim Diamond)
Erica Leerhsen...(Erica Geerson)
Tristine Skyler...(Tristen Ryler)
Stephen Barker Turner...(Stephen Ryan Parker)
...a další


Jak už to tak bývá, po velkém úspěchu muselo zákonitě přijít pokračování...Ovšem tvůrce tohoto filmu na to měl jít mnohem rafinovaněji, protože diváci i kritika ho doslova rozcupovala na kusy a Joe Berlinger si z toho dokonce odnesl i psychickou újmu na zdraví. Jó takhle to dopadá, když se někdo rozhodne parazitovat na slávě a jménu někoho jiného. Snad kdyby tomu dal jiný název...No nic, je na čase říci, že ani původní Záhada Blair Witch mě absolutně neuchvátila (vlastně jí z celé své duše nesnáším) a tak mě mizerná kvalita dvojky ani moc nepřekvapila. Vlastně mě teď budete mít za blázna, ale mě tohle bavilo o trošku víc, než jednička a to už je co říct.

Opět se zde sešli prkenní herci, jejichž výkony byli doslova tragické, ale na rozdíl od původního filmu, jsem se tady nenudil po celou dobu jeho trvání. Zápletka je sice nehorázný kýč, ale místy se režisérovi přece jenom podařilo navodit alespoň trochu mysteriozní atmosféru – něco co jsem u jedničky nezaznamenal. Navíc je tu pro rozptýlení alespoň trocha erotiky, což nikdy neuškodí. Zvlášť když Erica Leerhsen byla (je) celkem pohledná holka. Pojďme se ale vrátit zpět k důležitějším věcem. Byl jsem rád, že se tu přitvrdilo a na scéně se objevila i trocha té krve.

Nečekejte však žádné hektolitry životadárné tekutiny! To už by jsme od toho chtěli vážně moc. Musíme být rádi alespoň za trochu té tvrdší muziky, která mě potěšila asi nejvíce. Opravdu byla velká chyba, že se tento film uvedl, jako pokračování Blair Witch. Kdyby se zvolil jiný název, mohlo to dopadnout mnohem lépe. Nebudu toto nepříliš úspěšné dílo více hanit, protože po něm vzniklo ještě množství otřesnějších následovníků Záhady Blair Witch, které jsou ještě mnohem horší…

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat