0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 3. 2018

Leprechaun 3 (1995)


Leprechaun tentokrát bude řádit v Las Vegas…


Obchodník Gupta vede malou zastavárnu, která se nachází nedaleko věhlasných kasin v Las Vegas. Tu a tam mu nějaký nešťastný hráč dá něco do zástavy, ale většinou jde jen o obyčejné cetky. Osudného večera se u něj objeví starý muž, který mu nabídne podivnou sochu skřítka, na jejímž hrdle se blyští zvláštní medailon. Mazaný Gupta jí koupí za pár babek, ale když ze sochy sejme medailon, ta náhle ožije. Leprechaun je volný, ale jeho kotlík plný zlata samozřejmě zaujme obchodníka, který s ním začne o jeho bohatství bojovat. Lstivý skřet ho však nakonec přemůže, jenže jeden zlaťák z jeho bohatství se „ztratí“. No a ten se dostává do rukou mladého studenta Scotta, který přes Vegas jen projížděl do školy v Kalifornii. Po cestě se však seznámil s pohlednou Tammy, která potřebovala jeho pomoc a která shodou okolností pracuje v jednom z kasin jako pomocnice kouzelníka. Scott nedbal jejího varování, ať nehraje hazardní hry a mladík prohrál všechny peníze. Rozhodl se tedy ještě jednou pokoušet štěstí a v zastavárně chtěl nechat své hodinky. Nalezne však jen mrtvolu a zatoulaný zlaťák. Aniž by to tušil, ten má kouzelnou moc, která splní jeho majiteli jedno přání. A tak se Scott vrací do kasina, kde se mu začíná dařit. Dostane se však do hledáčku pracovníků kasina, kteří si všimnou jeho kouzelné mince a hodlají se jí zmocnit. Jenže nejsou sami, kdo po zlaťáku touží. Leprechaun je rozhodnutý ho získat zpět a při té příležitosti hodlá odstranit každého, kdo s ním přišel do styku…



Český název: Skřet v Las Vegas

Režie: Brian Trenchard-Smith
Rok výroby: 1995
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Warwick Davis...(Leprechaun)
John Gatins...(Scott McCoy)
Lee Armstrong...(Tammy Larsen)
Michael Callan...(Mitch)
Caroline Williams...(Loretta)
John DeMita...(Fazio)
Marcelo Tubert...(Gupta)
...a další


Hola - hola máme tu další pokračování a opět se nám změnil režisér. Je až s podivem, že této sérii zatím tyto změny evidentně svědčí. Opak bývá většinou pravdou, ale tady se setkávám vždy s novým příběhem, který zbytečně nekopíruje své předchůdce, nedrží se ani moc (tedy skoro vůbec) předchozích dílů co se děje týče a přesto si pořád každý díl drží stejnou úroveň. Není to sice žádný zázrak, ale všechny tři díly, které jsem až dosud viděl, se zuby nehty drží průměrné kvality. Opravdu těžko vybrat, který z nich je lepší či horší. Zatímco jednička byla spíše lehce humornou záležitostí s několika drsnějšími scénami, dvojka byla zase „živější“ co se mordů týkalo, nicméně kvalitního humoru tam zas bylo méně. Tady to bylo tak 50 na 50.

My máme šanci sledovat dvě dějové linky, které se posléze osudově propojí a i já patřím k těm, kterým se líbila hlavně druhá polovina filmu. Začátek měl pomalejší rozjezd, přesto jsem se během souboje v zastavárně docela pobavil. Leprechaun neztratil nic ze své lstivosti, vynalézavosti v podobě mordů ani krutých žertíků. Ty se však projeví spíše právě až ve druhé polovině, kde se naplní přání těch, kteří se zmocnili jeho zlaťáku – avšak o dost morbidnějším způsobem, než by si sami přáli. Sex s robotem, explodující rty-prsa-zadek i kouzelníkovo číslo – to vše mě docela slušně pobavilo.

Je však pravda, že tu bylo i několik nudnějších pasáží, ale to je ostatně problém všech dílů této série (tedy zatím těch prvních tří co jsem viděl). Každopádně jsem se u trojky bavil a to bylo hlavní. Herecké výkony byli rovněž celkem uspokojivé, objevilo se tu i průměrné gore, několik solidních hlášek a hlavně další způsob, jak zabít (no lépe řečeno se na chvíli zbavit otravného skřítka). Uvidíme, kam se tato série posune dále. Budu se tedy opakovat a i zde dám průměrné hodnocení.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat