0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 3. 2018

Leprechaun 2 (1994)


Zlomyslný Leprechaun je zpět a kromě blyštivého zlata si tentokrát hodlá přivlastnit i jednu pohlednou dívku. Je přece čas, aby se už konečně oženil…


V úvodu se vrátíme o tisíc let nazpět do doby, kdy se Leprechaun rozhodl, že jen sbírání zlata do svého kotlíku a čistění bot ho už nedokáže plně uspokojit. Rozhodne se tedy najít si nevěstu. O jedné by věděl, ale jde o dceru jeho nedobrovolného sluhy (otroka), který nehodlá připustit, aby jeho krásná holčička padla do rukou lstivému skřítkovi. V poslední chvíli překazí Leprechaunovy kýchací „námluvy“, ale tuto opovážlivost zaplatí vlastním životem. Rozmrzelý skřet však přísahá, že se za tisíc let vrátí a zmocní se potomka krásné dívky…Díky tomu se posuneme do budoucnosti, kde žije mladá Bridget, která se má stát jeho novou vyvolenou. Leprechaun se dívky skutečně zmocní a unese jí do svého příbytku. Jenomže přítel Bridget Cody nehodlá svou milovanou nechat napospas zlému skřítkovi bez boje. Navíc se zmocnil jedné z jeho zlatých mincí a jak je známo Leprechaun své zlato miluje nadevše a pro jeho získání (navrácení) se neštítí vůbec ničeho…




Režie: Rodman Flender
Rok výroby: 1994
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Warwick Davis...(Leprechaun)
Charlie Heath...(Cody)
Shevonne Durkin...(Bridget)
Sandy Baron...(Morty)
Adam Biesk...(Ian)
...a další



Přestože se původní Leprechaun nikdy nedočkal (a ani se mu nepřiblížil) kultovního statusu a ani se nikdy netěšil příliš velké divácké přízně, vznikl až obdivuhodný počet dalších pokračování. Vážně se divím, že se tohoto tématu (postavy) chytlo tolik režisérů. Jak však ukázal čas, většina dílů této série má zřejmě prachmizernou kvalitu, o čemž svědčí jejich mrzké hodnocení na internetu. Na to já však mnohdy nedám a jelikož jsem zvídavý člověk, chtěl jsem se přesvědčit na vlastní oči. Vzal jsem to pěkně popořádku a už u jedničky jsem zjistil, že „tamtamy“ tentokrát asi moc nepřeháněli. Obyčejný průměr, nic víc nic míň.

Takže nebylo ani moc překvapující, že i dvojka má téměř totožnou kvalitu. Já v obou filmech moc velký rozdíl v kvalitě nezaznamenal. Jednička mi přišla v jistém slova smyslu „zábavnější“, ve dvojce se zase více přitvrdilo. Leprechaun je naštěstí pěkný parchant a i tady se rozhodně nehodlal s nikým moc mazlit (nepočítám-li jeho nastávající) a rukavičky nechal doma. Místo toho opět zamordoval několik lidí (mimochodem scéna v garáži patří k tomu nejlepšímu, co nám zde bylo nabídnuto). Navíc jsem rád, že se hlavní role opět chopil Warwick Davis, který předvedl další solidní výkon.

I zde na nás čeká několik humorných pasáží (chlastačka v hospodě byla docela slušná a stejně tak i následné „placení“ v cafe baru). Konec však už byl zbytečně natahován a nešlo si nevšimnout, že tvůrci druhého dílu měli původní film vyloženě „na salámu“. I zde je k vidění několik nelogických situací – nejvíc mi vadila absence důležitého čtyřlístku (tu přeškrtnutou nálepku na formuli nepočítám) a to s tím železem byla dobrá blbost. Sice chtěli být originální, ale v tomto případě jim to moc nevyšlo. Nicméně když sečtu těch pár plusů a mínusů, tak mi z toho opět vychází čistý průměr, stejně jako u prvního dílu.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat