0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 3. 2018

Leprechaun: Back 2 tha Hood (2003)


Dejte od jeho zlata ruce pryč! Leprechaun se ho totiž nikdy nevzdá a mohlo by vás to šeredně bolet…


Dvě afroamerické dívky Emily a Jamie jsou zoufalé ze svého nuzného žití v černošském ghettu. Rády by se dostaly z dosahu všech těch drogových dealerů, pouličních gangů a všudypřítomné chudoby. Jenže princ na bílém koni je v nedohlednu a tak se rozhodnou využít služeb jasnovidky Esmeraldy, která jim má vyvěštit jejich osud. Ta jim skutečně slibuje brzké zbohatnutí, ale zároveň je před ním varuje. Během následujícího dne se Emily propadne do staré chodby pod hřištěm rozestavěného dětského střediska, kde skutečně nalézá truhlici plnou zlata. Samozřejmě že si ho nehodlá nechat jen pro sebe a tak se bohatství rozdělí nejen s Lisou a jejím trhlým přítelem Jamiem, ale i svým bývalým přítelem Rorym. Smůlou však je, že zlato patří Leprechaunovi, který jej samozřejmě hodlá dostat zpátky. Lstivý a zákeřný skřet nezná slitování a jeho krutost brzy poznají všichni, kdo se zlatem přišli do kontaktu, nebo se prostě jen ocitli ve špatný čas na špatném místě…



Režie: Steven Ayromlooi

Rok výroby: 2003
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Warwick Davis...(Leprechaun)
Tangi Miller...(Emily)
Laz Alonso...(Rory)
Sherrie Jackson...(Lisa)
Page Kennedy...(Jamie)
Donzaleigh Abernathy...(Esmeralda)
...a další


Uběhlo deset let od doby, kdy Leprechaun dostal do křížku s Jennifer Aniston a režisér Mark Jones položil základy této dosti průměrné série. Od té doby vznikla řada pokračování, jejichž kvalita však nikdy nepřekročila stín průměru a v některých případech nedosáhli ani na tuto hranici. Se zlomyslným irským skřítkem jsme navštívili Las Vegas, vesmír i černošské ghetto a právě toto poslední místo se mu stalo zřejmě osudovým, protože i v šestém díle se tam opět vyprávíme. Můžu vás však uklidnit, tentokrát ani tak nejde o gangsta styl s příchutí rapu, ale ani zde se nevyhneme černochům s bouchačkami a hulení trávy. Na rozdíl od pátého dílu jsem však měl z tohoto příběhu o trošku lepší pocit.

Přece jenom zde byly zajímavější postavy, ubylo otravného zpívání (pardon rapu) a náš milý Leprechaun dostal mnohem více prostoru. Ten malý parchant v nových hadrech se konečně zase činil a zanechával za sebou pěkně krvavou spoušť. Tu odletěla utrhnutá noha, tu zase čelist a samozřejmě nezapomněl ani na svůj pověstný černý humor. Díky tomu se divák zase konečně zasměje (jako tomu bylo v prvních třech dílech). Navíc ani jeho lidští protivníci nebyli tolik otravní, no a ještě k tomu tu hrály pěkné děvčata. Asi nejvíce mi v paměti uvízne jeho masáž tlusté černošky a pak telefonní rozhovor s přítelkyní vůdce gangu.

Šestka tak udělala po dvou slabších dílech důstojnou tečku za touto sérií. Ovšem jen do chvíle, kdy se po jedenácti letech zase někdo rozhodl Leprechauna oprášit. O té si povíme ale až příště. Nicméně tento díl se i přes pár slabších chvilek a nedostatků dokázal na průměrné úrovni udržet a docela mě i bavil. Snad jen ten samotný závěr nemusel být tak zbytečně natahován.


Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat