0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 3. 2018

Gnome Alone (2015)


Není to sice Kevin Costner, ale jako osobní strážce by se jistě osvědčil…


Studentka Zoe mezi svými vrstevníky zrovna moc nevyniká, často se stává terčem jejich posměšků a ani doma se necítí zrovna moc v bezpečí. Neustále musí snášet osahávaní a narážky svého otce, její matka je alkoholička a proto nejraději tráví čas se svým jediným přítelem Loganem, nebo na brigádě v obchodě. Jednoho večera se zrovna vrací domů z práce, když uprostřed silnice uvidí bezvládné tělo bezdomovkyně, kterou někdo právě srazil autem. Poskytne umírající ženě první pomoc a ta jí na oplátku „daruje“ své prokletí. Osobního strážce z temnot v podobě zákeřného gnóma, který zabije každého, kdo jeho pánovi nějak ublíží, nebo si prostě jen jeho chráněnec přeje, aby se mu stalo něco zlého. Zoe o jeho existenci nemá zprvu ani tušení, ale když v jejím okolí začnou za podivných okolností umírat její známí a ona se pro policii stává hlavní podezřelou, rozhodne se sama zastavit malého pekelníka, kterého má neustále v patách…



Režie: Timothy Woodward Jr., John Michael Elfers

Rok výroby: 2015
Délka: 94 min
Země: USA
Alternativní název: Legend

Hrají:
Verne Troyer...(Gnóm)
Kerry Knuppe...(Zoe)
Josh Berger...(Logan)
Marlon Young...(detektiv Drennan)
Jolyne Lowery...(Melissa)
Travis Eberhard...(Leprechaun)
...a další


Již v samotném úvodě nás tvůrci seznámí z ponurou historií gnóma, který se zrodil na popud pomstychtivé čarodějnice. Ta byla potrestána za to, že se chtěla zmocnit zlatého pokladu lstivého Leprechauna a z toho důvodu stvořila během rituálu svého ochránce, který ji měl sloužit a ochraňovat. Během staletí se jeho majitelé měnili, ale jeho krutost a pomstychtivost zůstala stále stejná. Naše hrdinka k němu přišla jako slepá k houslím a nebýt její krátkodobé zloby (při které přála jiným něco zlého) asi by to byla pěkná nuda. Tento film je totiž plný zdlouhavých a nudných pasáží, při kterých vás nejednou napadne, že byste ho raději vypli.

Mezi jednotlivými vraždami jsou totiž docela dlouhé prodlevy, které tvůrci vyplnily nějakou tou chlastačkou, vyslýcháním policistů, nebo rodinnými problémy hlavní hrdinky – jenže tohle moc lidí nezajímalo. Zvlášť když se u toho většina bude nudit jako prase. Naštěstí tu máme gnóma, kterého se ujal známý liliput Verne Troyer. Tenhle prcek se na prvních obětech jen zahříval, ale postupem času nám nabídne i několik opravdových lahůdek. Jeho brutální laškování se svázanou polonahou kráskou v posteli, byla taková třešnička na dortu. Tenhle malý parchant si totiž rád pohrával se svými oběťmi a nebýt zbabělého střihu, mohli jsme se dočkat i slušné gore zábavy. Přece jenom sekání končetin, penisu nebo skalpování to pro něj nebyl žádný problém.

Právě při těchto situacích byla atmosféra docela slušná a kdyby se v podobném duchu nesl celý film, byla by má spokojenost rozhodně mnohonásobně větší. Slabší rozpočet se však na tom nehezky podepsal a bylo to citelně znát. Přitom by stačilo si s tím více pohrát, ale teď už je pozdě. Na internetu se tento film netěší příliš velké oblíbenosti a já se ani moc nedivím. Nicméně jsem tu našel několik slušných momentů, kvůli kterým mi stojí za to dát tomu slabší podprůměr.

Hodnocení:
40% 



Žádné komentáře:

Okomentovat