0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 3. 2018

Leprechaun 4: In Space (1996)


Ani ve vesmíru nejste před zlomyslným skřítkem v bezpečí…


Roku 2096 se na jedné nejmenované planetě skrývá Leprechaun ve svém doupěti a konečně plánuje svou svatbu. Podařilo se mu zmocnit se princezny Zariny, kterou hodlá pojmout za svou choť. Ta s tím samozřejmě nesouhlasí, ale jen do chvíle kdy jí ukáže své zlaté bohatství. Jeho plány však naruší příchod skupiny žoldáků, která dostala za úkol jej zlikvidovat. Což se jim nakonec podaří. Společně s ukořistěným zlatem vezmou na palubu vesmírné lodi i princeznu a odletí zpět ke své základně. Jenomže nikdo nepočítal s tím, že Leprechauna není možné zabít jen tak střelnou zbraní. Lstivý skřet se dostal „poněkud nechutným způsobem“ na loď společně s nimi a hodlá získat zpět vše, co mu ukradli. Při té příležitosti samozřejmě použije i násilí…



Český název: Vesmírná jednotka

Režie: Brian Trenchard-Smith
Rok výroby: 1996
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Warwick Davis...(Leprechaun)
Brent Jasmer...(Books)
Jessica Collins...(Tina)
Rebecca Carlton...(princezna Zarina)
Guy Siner...(Dr. Mittenhand)
Debbe Dunning...(Delores)
Miguel A. Núñez Jr...(Sticks)
...a další



Ani jsem se nenadál a už je tu čtvrtý díl této série. Režisér zůstal stejný a tak jsem samozřejmě očekával další porci slušné podívané, stejně jako tomu bylo u dobrodružství ve Vegas. Jenže to jsem se tentokrát šeredně spletl. Přesun do vesmíru totiž nebyl zrovna nejlepším krokem. Zlomyslný skřet tu sice byl pořád, ale už to prostě nebyla taková zábava jako v minulých dílech. Což byla velká škoda, protože černý humor bylo víceméně to jediné, co mě na Leprechaunovi až doteď bavilo nejvíc. Zvláště pak ty jeho žertíky při mordování lidských obětí. O ty sice nezůstaneme ochuzeni ani tentokrát, ale bylo jich podstatně méně, než bych mi bylo milé.

Dalším důvodem k nespokojenosti byl i fakt, že se většina děje odehrávala na vesmírné lodi, která byla s prominutím dost odfláknutá (digitálně určitě), papundeklové kulisy nepříliš důvěryhodné a většina postav žalostně nezajímavých (za to však mohli hlavně nudné dialogy, které všichni vedli). Byl zde sice pokus o zlepšení v podobě Dr. Mittenhanda, který si ovšem mé sympatie získal až ve chvíli, kdy začal mutovat. Což bylo taky jedno z mála pozitiv, které jsem na čtyřce našel. Tím dalším byla trojice docela pohledných ženských (ale o pěkné holky v této sérii nikdy nebyla nouze), které na rozdíl od svých mužských kolegů, dokázali předvést kromě svých ladných křivek i alespoň průměrné herecké výkony (škoda, že tam nebylo více nahoty, bylo by se alespoň na co dívat).

Leprechaun se tak snažil zachránit, co se dalo (opět se této role ujal Warwick Davis), ale tentokrát dostal o něco méně prostoru, než by bylo potřeba. Přitom celý film stál vlastně jen na něm. Několika vtipných hlášek i mordů se tu dočkáme, ale narazil jsem tu i na několik případů, kdy už to začalo dost zavánět trapností. Zvláště pak ke konci mu začal jaksi docházet dech. Čtyřka tak v žádném případě nenavázala na průměrnou úroveň svých předchůdců. Není to sice vyložený propadák, ale prozatím jednoznačně nejslabší díl (však ani ty ostatní nejsou žádný extra zázrak, to jen abychom si rozuměli).

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat