0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 3. 2018

Leprechaun in the Hood (2000)


Ani ghetto plné černochů a zbraní není pro Leprechauna žádnou překážkou. Zvláště když se zmocníte jeho zlata…


Trojice mladých začínajících rapperů by ráda opustila černošské ghetto a vyhrála prestižní soutěž v Las Vegas. Potřebují však sehnat slušnou aparaturu a především zaujmout některého ze známých producentů. Jejich cesta je zavede až k samotnému Mack Daddymu, který se však mladým chlapcům vysměje a nechá je vyhodit. Jak ovšem sehnat potřebné peníze, když kapsy mají všichni prázdné. Přestože až dosud byli Postmaster, Stray a Butch slušní kluci, rozhodnou se k zoufalému činu. Vkradou se do Mack Daddyho kanceláře, vezmou zlato i podivný medailon z kamenné sochy skřeta, ale během krádeže je načapá sám majitel. Dojde k přestřelce, při které se mladíkům podaří utéct i s lupem a navíc se zmocní i producentovy zlaté píšťalky. Tím však jejich problémy teprve začínají. Kromě rozzuřeného Mack Daddyho, který chce získat své věci zpět, je tu ještě jeden zájemce o zlato i kouzelnou píšťalku. Rappeři totiž nevědomky osvobodili Leprechauna. Lstivý skřet nemá pro jejich důvody příliš pochopení a tak jako vždycky si jde pro své zlato přes hromadu mrtvol…



Režie: Rob Spera

Rok výroby: 2000
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Warwick Davis...(Leprechaun)
Anthony Montgomery...(Postmaster P.)
Rashaan Nall...(Stray Bullet)
Red Grant...(Butch)
Ice-T...(Mack Daddy)
...a další


Již tak dost průměrná Leprechaunovská série, dostala po nepříliš povedené čtyřce další menší direkt. Ani pětka totiž nedokázala navázat na slušnou kvalitu prvních třech dílů (které byli alespoň průměrnou podívanou). V té době se pomalu rozjížděla ona potřeba ukázat, že i černoši umí kromě hudebních stylů Rapu, Hip hopu, Jazzu, Blues a Reggae rovněž točit filmy různých žánrů a v nich samozřejmě propagovat i svou hudbu. Tento kousek sice natočil běloch, ale herecké obsazení bylo až na pár výjimek tmavé pleti. Což o to, to by mi ani nevadilo, znám mnoho výborných herců i zpěváků (černochů), ale k velkému obohacení této série to tedy nevedlo.

Tvůrcům přičítám k dobru, že se rozhodli zcela ignorovat díl ve vesmíru, ale ona tato série celkově házela bobek na předchozí filmy. Zde se však dočkáme alespoň několika podobných prvků a to především díky medailonu, který dokáže Leprechauna proměnit v nehybnou sochu a pak se zde nezapomnělo ani na účinky čtyřlístku. Jelikož se však celý scénář (příběh) točil v duchu „gangsta stylu“ nesmí chybět porce přestřelek, rapu, jointů a samozřejmě sprosté mluvy. Takže slova typu „Negr, Hey, Man!, Motherfucker“ jsou tu používány téměř pořád. Jenže diváky stejně nejvíc zajímal sám Leprechaun a toho tu bylo na můj vkus dost málo. Ještě štěstí, že lstivý skřet nedělá rozdíly mezi rasami a tak se i zde dočkáme několika zajímavých mordů v jeho podání.

Na úkor hlavních hrdinů byl však odsunut na vedlejší kolej a nedostal tolik prostoru, kolik by si rozhodně zasloužil. Warwick Davis se však i s tím málem dokázal popasovat a opět předvedl svůj standartní výkon. Bohužel se scénář točil hlavně okolo trojice mladíků a Mack Daddyho. Ice-T mi osobně nevadí a na začátku vypadal s afrem i docela legračně, ale právě v jeho přítomnosti jsem zaznamenal nejvíce nelogických situací, které se zde objevily. Což byla další vada na kráse. Tou nejpoctěnější však byla přemíra nepříliš kvalitního rapu (nepočítám-li) finální Leprechaunovo sólo před náběhem závěrečných titulek.

Tento díl tak hodnotím úplně stejně jako čtverku. Opět šlo o podprůměrnou podívanou, která nám sice nabídne několik zajímavých pasáží a menší dávku černého humoru, ale jinak žádná sláva. Leprechaun však nikdy nebude patřit mezi mé oblíbené postavy ani série.

Hodnocení:
40% 



Žádné komentáře:

Okomentovat